Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Elek: Zadatak privrednog savjeta da pokuša riješiti lokalne probleme

08 April 2024
2 min.
Elek: Zadatak privrednog savjeta da pokuša riješiti lokalne probleme

Nedeljko Elek, koji je danas na Jahorini izabran za predsjednika Privrednog savjeta opštine Pale, smatra da je zadatak ovog tijela da sasluša probleme lokalnih struktura i pokuša ih riješiti.


“Treba da okupimo sve lokalne strukture, saslušamo njihove probleme i pokušamo da ih riješimo. Ne možemo ih riješiti na opštinski nivou ali moramo na nivou Vlade Republike Srpske ili Savjeta ministara, a možda i šire”, izjavio je Elek novinarima nakon održane osnivačke sjednice Privrednog savjeta opštine Pale na Jahorini.

Elek je istakao da vodilja Privrednog savjeta treba da bude “radi lokalno, razmišljaj globalno”.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović ocjenjuje da formiranjem Privrednog savjeta pokazuju ozbiljnost jer na području lokalne zajednice egzistira 1.100 privrednih subjekata.

“Možemo shvatiti koliko je važna današnja sjednica i koliko je važno da se na određen način javni i privatni sektor objedini i svi zajedno dišemo kao jedno. I mi u javnoj upravi treba da osjetimo šta su to problemi privatnog sektora ali i javnih preduzeća i ustanova”, istakao je Jugović.

On kaže da osnivanje Privrednog savjeta opštine Pale treba da bude pokretač jer je dobijanje određenih sertifikata uslovljeno postojanjem Privrednog savjeta.

Jugović je čestitao novoizabranom predsjedniku Privrednog savjeta Pala, koji je, kako kaže u prethodnom periodu dao doprinos ovoj lokalnoj zajednici što će biti i dalje.

“Biću svima na usluzi i članovima Savjeta, a njihove ideje zajedno sa gradom Istočnom Sarajevu i nadležnim ministarstvima sprovediti u djelo”, poručio je Jugović.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić istakao je da je opština Pale centralna opština grada koja ima izuzetno snažnu i razvijenu privredu.

“Realni sektor koji je u različitim privrednim djelatnostima, i te kako dobro funkcioniše i zapošljava 1.100 privrednih subjekta kako samostalnih preduzetnika tako i pravnih lica, a kruna svega toga jeste formiranje Privrednog savjeta opštine Pale. A ono što treba pojačati jesu aktivnosti direktno privrednika prema svim institucijama Srpske”, izjavio je Ćosić.

Ćosić kaže da zato treba Privredni savjet koji će zastupati grupu privrednika, a opština Pale ima značajne privrednike koji predstavljaju dobra preduzeća.

Na današnjoj sjednici prisustvovalo je 30 privrednika sa područja ove lokalne zajednice.

Sjednici su prisustvovali ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, rukovodstvo Olimpijskog centra “Jahorina” i predstavnici opštine Pale.

Osnivanje Privrednog savjeta opštine Pale ima za cilj unapređenje poslovnog okruženja i upravljanja ekonomskim razvojem na području ove lokalne zajednice.

SRNA

Povezani članci

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]

Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da sve posjetioce tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika očekuje nezaboravna avantura na olimpijskoj planini u svim čarima koje nudi, a da za ljetnu sezonu, koja će biti otvorena 27. juna, uveliko teku pripreme. “Od 1. do 6. maja, posjetiocima će biti na raspolaganju gondola `Poljice`, avantura […]