Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

21 Juli 2021
1 min.
Energetska zajednica podržala odluku o kvalitetu tečnih naftnih goriva

Energetska zajednica pružila je podršku odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, koja će omogućiti upotrebu najkvalitetnijih goriva evropskih standarda u BiH, zaključeno je u Beču na sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staše Košarca sa direktorom Energetske zajednice Janezom Kopačem.


Iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara saopšteno je da je razgovarano o odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji nacrt je pripremilo ovo ministarstvo.

Košarac očekuje da će se ova odluka uskoro naći na dnevnom redu Savjeta ministara.

“Neophodno je da odluku o tečnim naftnim gorivima usvojimo u što skorijem roku jer je to uslov za članstvo BiH u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji. Usvajanje ove odluke otvara nam mogućnost da pristupimo ovoj važnoj svjetskoj asocijaciji do kraja godine”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je usvajanje odluke o tečnim naftnim gorivima, osim za članstvo u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji, uslov i za ukidanje sankcija koje je Energetska zajednica uvela BiH početkom ove godine.

Ministar Košarac boravi u radnoj posjeti Beču.

SRNA

Povezani članci

Dodik: BiH nema visokog predstavnika, Šmit se samo predstavlja

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji visoki predstavnik u BiH i da se Kristijan Šmit lažno predstavlja. “Šmit je neizabrani stranac koji se ovdje lažno predstavlja da je visoki predstavnik bez mandata strana potpisnica Aneksa 10 koji uvodi visokog predstavnika kroz dejtonski sistem u BiH”, rekao je Dodik u intervjuu […]

Dodik: Rukovodstvo Srpske i parlamentarne stranke sa Vučićem o složenoj političkoj situaciji u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će rukovodstvo Republike Srpske, zajedno sa liderima parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj, razgovarati sutra sa rukovodstvom Srbije u Beogradu o složenoj političkoj situaciji u BiH. Osim o političkoj situaciji, trebalo bi da bude razgovarano i o nastavku realizacije ključnih projekata koje Srpska sprovodi zajedno sa […]