Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Svjetski lideri treba da razgovaraju sa Putinom

22 Septembar 2022
1 min.
Erdogan: Svjetski lideri treba da razgovaraju sa Putinom

– Svjetski lideri treba da razgovaraju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom “i otvore vrata svijeta” – izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Nažalost, UN nisu bile u stanju da okončaju rat i zaustave krvoproliće i da pronađu rješenje za energetsku i prehrambenu krizu koja je posljedica rata. Napori generalnog sekretara UN da uspostavi koridor za žito vratili su izvjesno povjerenje u organizaciju, ali nema sumnje da se mora uložiti više napora da se rat okonča – rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, “ovo je proces koji zahtijeva zajedničke napore svih svjetskih lidera, a ne samo njegove”, prenosi RIA Novosti.

– Svi oni lideri treba da promovišu ovaj stav. Drugim riječima, svako ko ima više ili manje odnose sa Putinom treba da razgovara sa njim o ovim pitanjima kako bi se otvorila ta vrata. Isto je i sa Zelenskim. U suprotnom, ispoljavanje potpuno različitih negativnih pristupa ovim liderima neće donijeti očekivani rezultat. Naprotiv, mislim da će se broj mrtvih i razaranja ovdje još više povećati – rekao je turski lider.

SRNA

Povezani članci

Pokretne stepenice dječaku otkinule prste

Četvorogodišnjem dječaku otkinuli su prsti na nogama kada je njegova čizma ostala zarobljena u pokretnim stepenicama nakon što je gledao novogodišnju paradu. Cipela mališana se zaglavila između stepenice i bočne strane pokretnih stepenica na stanici London Bridž oko 19 časova. Njegova uspaničena mama se borila da pronađe kočnicu za slučaj nužde, a njegov tata je […]

Prvi pretres u istrazi za opoziv Bajdena, u fokusu biznis njegovog sina

Predstavnički dom američkog Kongresa predvođen republikancima održao je danas prvo saslušanje u istrazi za opoziv demokratskog predsednika Džozefa Bajdena, manje od tri dana prije nego što će se vlada djelimično zatvoriti ukoliko ne bude postignut dogovor dvije stranke o budžetu. Republikanci, koji vode istragu o opozivu Bajdena, iznijeli su detalje stranih isplata članovima njegove porodice, […]