Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Erdogan: Svjetski lideri treba da razgovaraju sa Putinom

22 Septembar 2022
1 min.
Erdogan: Svjetski lideri treba da razgovaraju sa Putinom

– Svjetski lideri treba da razgovaraju sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom “i otvore vrata svijeta” – izjavio je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

– Nažalost, UN nisu bile u stanju da okončaju rat i zaustave krvoproliće i da pronađu rješenje za energetsku i prehrambenu krizu koja je posljedica rata. Napori generalnog sekretara UN da uspostavi koridor za žito vratili su izvjesno povjerenje u organizaciju, ali nema sumnje da se mora uložiti više napora da se rat okonča – rekao je Erdogan.

Prema njegovim riječima, “ovo je proces koji zahtijeva zajedničke napore svih svjetskih lidera, a ne samo njegove”, prenosi RIA Novosti.

– Svi oni lideri treba da promovišu ovaj stav. Drugim riječima, svako ko ima više ili manje odnose sa Putinom treba da razgovara sa njim o ovim pitanjima kako bi se otvorila ta vrata. Isto je i sa Zelenskim. U suprotnom, ispoljavanje potpuno različitih negativnih pristupa ovim liderima neće donijeti očekivani rezultat. Naprotiv, mislim da će se broj mrtvih i razaranja ovdje još više povećati – rekao je turski lider.

SRNA

Povezani članci

Potpisani dokumenti: DNR, LNR, Hersonska i Zaporoška oblast ujedinile se sa Rusijom

U Moskvi se održala svečanost na kojoj se Putin obratio, a potom i potpisao zvanično pripajanje Rusiji četiri ukrajinske regije. “Znate da su u Donjecku, Zaporožju, Hersonu i Lugansku održani referendumi. Glasovi su prebrojani i ljudi su definitivno odlučili, bez ikakve sumnje. Danas ćemo potpisati sporazume o pripojenju. To je volja miliona ljudi”, započeo je […]

U Kremlju potpisivanje sporazuma o prisajedinjenju Hersona, Zaporožja, Luganska i Donjecka

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održaće u Kremlju govor tokom ceremonije potpisivanja sporazuma o ujedinjenju Luganske i Donjecke Narodne Republike (LNR i DNR), Hersonske i Zaporoške oblasti s Rusijom. Ruski predsednik se u okviru svečanosti koja počinje u 14 sati sastaje s liderima oslobođenih teritorija. Kako je najavljeno, Putin će održati opširan govor. Putin je kasno […]