Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Slavija potpisali sporazum o saradnji

08 Jun 2024
3 min.
Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Slavija potpisali sporazum o saradnji

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Slavija iz Istočnog Sarajeva potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Sporazum je dio današnjeg Svesrpskog sabora Srbije i Republike Srpske, a potpisali su ga generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

– Zvezda je ponosna što učestvuje u Svesrpskom saboru. Zvezda je simbol srpstva, uvijek bila i biće. Danas ćemo potpisati sporazum sa našim prijateljima iz fudbalskog kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva. Imali smo uvijek lijepu saradnju. Odigrali smo utakmicu povodom 100 godina postojanja kluba iz Sarajeva – rekao je Terzić na svečanosti na stadionu Rajko Mitić.

Malo je poznato da je porodica Karađorđević osnovala klub, podsjetio je Terzić.

– Zajedno sa narodom u Republici Srpskoj slavimo duplu krunu, naš karavan redovno posjeti sve gradove. Ponosni smo na uspjehe na sportskom terenu, ali i zbog toga što ogromna većina građana Republike Srpske navija za Zvezdu i pruža nam podršku. Zato imamo dodatnu obavezu jer znamo koliko radosti našoj braći preko Drine pričinjavaju. Volio bi da se saradnja ogleda u pogledu omladinske škole i usavršavanja trenera. Zvezda je klub za koji navija preko pet miliona ljudi, oni su se vezali i identifikovali sa pobjednikom. Kao najveći klub na ovim prostorima obaveza nam je da pomognemo gdje možemo – poručii je Terzić.

Gradonačelnik Ćosić rekao je da u ime delegacije Slavije ima zadovoljstvo da kaže da je u 116 godina dugoj istoriji ovo najveći uspeh za nas – prilika da ostvarimo saradnju sa najvećim klubom na ovim prostorima.

– To je značajno za sve naše građane i stanovnike Republike Srpske. Klub je osnovala porodica Karađorđević, bili smo stacionirani u centru Sarajeva, kod nekadašnje kasarne Maršal Tito, klub čiji je sistem bio osporen, kasnije smo se vratili, 2008. smo osvojili Kup Bosne i Hercegovine – istakao je Ćosić.

Imamo evropsku prošlost i budućnost kluba, mnogo građana podržava Zvezdu i biće podrška svemu što radite, dodao je on.

– Siguran sam i ubjeđen da ćemo uz podršku ljudi iz uprave doći do toga da se još mnogo djece priključi Slaviji i pojača tim koji će se vratiti na pobjedničke staze. Okolnosti su nas dovele do toga da igramo Prvu ligu Republike Srpske, solidno smo pozicionirani, ali verujem da ćemo se brzo vratiti u Premijer ligu BiH uz pomoć Zvezde biti pravi reprezent fudbala, kao što je Zvezda u Srbiji. Svesrpski sabor je prilika da pokažemo da smo jedinstveni u svemu. Gdje će bolje nego kada to rade Zvezda i Slavija – poručio je Ćosić.

Predstavnici klubova razmijenili su prigodne poklone, a Terzić je na poklon dobio dres Slavije.

Na svečanosti su prisustvovali i predsjednik Zvezde Svetozar Mijailović, kao i legende kluba Vladimir Petrović Pižon, Dušan Savić, Јovan Aćimović i Boško Đurovski.

Povezani članci

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]

Stanišić: Nije bilo razgovora sa SDS-om o zajedničkom kandidatu za načelnika opštine, neupitna podrška Ćosiću

Poslanik DEMOS-a sa Pala Aco Stanišić izjavio je Srni da DEMOS i SDS nisu razgovarali o tome da Dejan Kojić bude zajednički kandidat ove dvije stranke za načelnika opštine Pale, niti je bilo razgovora o bili kakvoj koaliciji. „SDS je sinoć izašao sa informacijom da ima zajedničkog kandidata što nije istina. Razgovora o zajedničkom kandidatu […]