Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

“Gasprom” isporučuje dogovorenu količinu gasa preko Ukrajine

14 Maj 2022
1 min.
“Gasprom” isporučuje dogovorenu količinu gasa preko Ukrajine

Ruski energetski gigant “Gasprom” isporučuje gas preko Ukrajine u količini koju je potvrdila ukrajinska strana preko mjerne stanice “Sudža”, i to 64,9 miliona metara kubnih, dok je zahtjev za isporuku preko “Sohranovke” odbijen, rekao je danas zvaničnik ruske kompanije Sergej Kuprijanov.


Ruska novinska agencija RIA “Novosti” podsjeća da “Gasprom” isporučuje 64,9 miliona metara kubih gasa preko teritorije Ukrajine i mjerne stanice “Sudža”.

Ukrajina je od 11. maja prestala da dobija gas za tranzit preko gasne stanice “Sohranovka”, jer je pod kontrolom ruskih snaga i nalazi se na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Zbog toga je kao jedini ulazni tranzit za gas ka Evropi ostala stanica “Sudža”.

“Gasprom” je istakao da je tehnološki nemoguće pustiti naručenu količinu gasa kroz “Sudžu”, ali da kompanija ispunjava svoje obaveze prema evropskim korisnicima i da su isplaćene tranzitne usluge.

SRNA

Povezani članci

Ljubinka Milinčić: Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela

U novom izdanju autorske emisije Ljubinka Milinčić „Moj pogled na Rusiju“ saznaćete zašto Azovstalj nije Staljingrad, kako izgleda svetski poredak 60 godina posle Kubanske krize i može li Bajden da okrene Indiju protiv Rusije. Izvršeno Putinovo naređenje – ni muva nije proletela Predaja nacista i ukrajinske vojske koji su se mesecima krili u Azovstalju nije […]

Na bazen se, ipak, ne može u “burkiniju”

Administrativni sud Francuske suspendovao je odluku grada Grenobla da se osobama u “burkiniju” dozvoli ulazak na državne bazene, piše francuski portal “RFI”. Sudije su saopštile da odluka opštinskog suda u Grenobu od 16. maja kojim se dozvoljavaju sve vrste kupaćih kostima, uključujući i toples, samim tim i “burkini” narušava princip sekularizma i neutralnosti javnih službi. […]