Ravna planina banerRavna planina baner

Poznati

Gavrilo Princip je PREDAK našeg poznatog pjevača

22 Mart 2023
2 min.
Gavrilo Princip je PREDAK našeg poznatog pjevača

Istorijsku ličnost kakva je Gavrilo Princip teško je dovesti u vezu sa ličnostima iz svijeta popularne muzike.

Međutim, interesantan je podatak da je on predak vođe grupe “Partibrejkersi”, Zorana Kostića Caneta, koji je u jednom intervjuu otkrio detalje o ovoj porodičnoj vezi.

– Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i sestra… Mi smo porodično partibrejkeri. Mi smo partibrejkeri kroz epohu i vrijeme – rekao je Cane.

Tom prilikom pokušao i da razjasni neke stvari u vezi sa Principom.

– Svašta se pisalo o Gavrilu. Najgore je što su nas učili je to da je njegov metak ubio trudnu ženu. Nije istina. Sofija Hotek nije bila trudna. Ona je dva mjeseca prije dolaska u Sarajevo imala težak pobačaj. To čak nisu sami Austrijanci smislili već naši austrijski učenici. Suština je da je to bila borba za slobodu. Nije mogao on da napiše molbu “Ej, Ferdinande nemoj da nas ugnjetavaš” – rekao je muzičar, pa dodao:

– Jer kako god gledaš kroz istoriju mi smo htjeli da budemo Austriji pri ruci, ali uvijek smo bili zloupotrebljeni. Gavrilo nije bio sam. Tu su bili i Hrvati, muslimani. Mehmedbašić je imao namazan nož otrovom i hteo je da cara ubode u samoj sarajevskoj vjećnici. Čabrinović je bacio bombu. Gavrilo je iz trećeg pokušaja uradio to što je uradio. Kao što znamo, hteli su cara da ubiju i Tin Ujević i ekipa. Gavrilo je sa svojih nepunih 19 godina dao život da bismo svi mi živjeli zajedno – zaključio je Cane svojevremeno za Nedeljnik. 

nportal

Povezani članci

Preminula Tina Tarner

Čuvena pevačica Tina Tarner preminula je u 83. godini, potvrdio je njen portparol. Ona je preminula u svom domu u blizini Ciriha, u mestu Kusnaht. U saopštenju su rekli: – Tina Tarner, “Kraljica rokenrola’ umrla je danas u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Kusnahtu kod Ciriha, u Švajcarskoj. Sa njom svet gubi muzičku legendu […]

Seka Aleksić stupila u kontakt s djevojčicom s kojom vršnjaci neće na maturu

Folk zvijezda Seka Aleksić stupila je u kontakt sa djevojčicom sa kojom želi na maturu, a koja trpi vršnjačko nasilje. Naime, kako su mediji prenijeli, Seka je vidjela na Twitteru da dhevojčica romske nacionalnosti iz Vrbasa trpi nasilje od strane svojih vršnjaka i odmah je reagovala. Ona je sada otkrila jednoj korisnici pomenute mreže da […]