Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Helena Marić i Mihajlo Krstajić najbolji atletičari među osnovcima (FOTO)

23 April 2024
2 min.
Helena Marić i Mihajlo Krstajić najbolji atletičari među osnovcima (FOTO)

Helena Marić iz Osnovne škole “Sveti Sava” iz Rogatice i Mihajlo Krstajić iz Osnovne škole “Sokolac” bili su najuspješniji atletičari u konkurenciji osnovaca u okviru Malih olimpijskih igara Sarajevsko-romanijske regije, koje su danas u Sokocu okupile 120 takmičara.

Najbolja atletičarka među učenicima srednjih škola je Aleksandra Jakšić iz sokolačkog Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški”, a najbolji atletičar je Stefan Kujača iz Srednjoškolskog centra “28. juni” iz Istočnog Novog Sarajeva.

Direktor Osnovne škole “Sokolac” Đorđe Rajić rekao je novinarima da je škola tradicionalno bila domaćin ovog regionalnog takmičenja i da se svaki put raduju veoma lijepom sportskom događaju.

Slavica Govedarica, koordinator Malih olimpijskih igara Sarajevsko-romanijske regije ispred Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, zahvalila je domaćinima na Sokocu za izuzetnu organizaciju takmičenja.

Govedarica, koja je i nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u Osnovnoj školi “Petar Petrović NJegoš” u Istočnoj Ilidži, naglasila je da se današnjem takmičenjem na Sokocu stavlja tačka na regionalna takmičenja Sarajevsko-romanijske regije, nakon koga će uslijediti Republičko finalno nadmetanje, koje se ove godine održava u Banjaluci od 10. do 17. maja.

Ona je navela da su se učenici takmičili u disciplinama skok u dalj, bacanje kugle, trka na 100, 800 i 1.000 metara, te dodala da će osvajači prvih i drugih mjesta iz svih disciplina predstavljati Sarajevsko-romanijsku regiju na republičkom finalu.

Govedarica je izrazila nadu da će mladi sportisti ovu regiju predstaviti u najboljem svjetlu.

SRNA

Povezani članci

Prošao Piksijev prijedlog: Na EURO u Njemačkoj definitivno sa 26 fudbalera

Selektori učesnica Evropskog fudbalskog prvenstva u NJemačkoj moći će da imaju u svom sastavu po 26 igrača, a među prvim predlagačima ove opcije bio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi. Isti broj fudbalera selektori su imali i na Mundijalu u Kataru, dok su na prethodnom šampionatu Evrope zbog pandemije virusa korona mogli da imaju 26 […]

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci! A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu. Rus […]