Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Istočno Sarajevo: Povećan broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije

15 Septembar 2021
2 min.
Istočno Sarajevo: Povećan broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije

Na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža povećan je broj pacijenata sa simptomima akutne respiratorne infekcije, kao i lica zaraženih virusom korona, izjavio je Srni doktor u Domu zdravlja Istočno Sarajevo Danko Vasiljević.


Vasiljević je rekao da je tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti pregledano 70 pacijenata, a 62 danas.

“Trenutno imamo aktivnih 59 slučajeva zaraze virusom korona, a pod zdravstvenim nadzorom je 395 lica. Od tih 59 lica samo 12 prima injekcionu terapiju, što ukazuje na to da je veći broj zaraženih ima lakšu kliničku sliku”, naveo je Vasiljević.

Prema njegovim riječima, zaraženih ima i među srednjoškolcima i osnovcima, pa su pojedina odjeljenja stavljena u izolaciju.

Vasiljević naglašava da je nekoliko pacijenata upućeno na bolničko liječenje, a da je, prema raspoloživim informacijama, većina njih vraćena na kućno liječenje.

Kada je riječ o procesu vakcinacije, Vasiljević, koji je koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja, ističe da se ovaj procest odvija svakodnevno u obimu od oko 50 do 60 lica.

“Raspolažemo svim vrstama vakcina. Danas smo dobili i drugu komponentu `sputnjika ve` za građane koji su vakcinisani u julu, ali ćemo ovim kontigentom revakcinisati i dio ljudi koji je vakcinisan u prvoj polovini avgusta”, rekao je Vasiljević.

Vasiljević je podsjetio da se vakcinacija obavlja bez zakazivanja, ali da zbog posebnog režima hladnog lanca, građani koji žele da prime “sputnjik ve” i “fajzer” treba prethodno da se najave na vakcinalnom punktu.

SRNA

Povezani članci

Dodik zapjevao “Pukni zoro” na svadbi Nemanje Majdova (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, zapjevao “Pukni Zoro” na svadbi Nemanje Majdova.

Dodik i Đoković na svadbi kod Nemanje Majdova (FOTO)

Nemanja Majdov, srpski svijetski šampion u džudu, danas je stao na ludi kamen. Svadbeno veselje upriličeno je u Istočnom Sarajevu. Među zvanicama su srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najbolji teniser svijeta Novak Đoković, kao i brojna druga imena iz svijeta sporta, kulture i javnog života Republike Srpske.