Ravna planina banerRavna planina baner

Izbori 2022

Istraživanje agencije Metriks – Dodik i Cvijanović ubjedljivo vode

22 Septembar 2022
2 min.
Istraživanje agencije Metriks – Dodik i Cvijanović ubjedljivo vode

Kandidati SNSD za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović i Milorad Dodik, ubjedljivo vode u predizbornoj trci u odnosu na protivkandidate, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je radila agencija Metriks iz Banjaluke, prenosi Srpskainfo.

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1.558 ispitanika u Republici Srpskoj u periodu od 11. do 17. septembra 2022. godine, a odgovori su prikupljeni terenskim radom.

Uz odobrenje menadžmenta agencije Metriks, Srpskainfo je objavila detalje ovog istraživanja.

Na pitanje “ako biste na izborima birali predsjednika Republike Srpske, između sljedećih kandidata, za koga biste se najprije odlučili”, rezultat je bio sljedeći: Za Milorada Dodika bi glasalo 47 odsto onih koji kažu da će sigurno glasati na izborima, za Јelenu Trivić (PDP) 35 procenata, a za kandidata DNS Radislava Јovičića glasalo bi četiri odsto.

Na pitanje o srpskom članu Predsjedništva BiH, za Željku Cvijanović bi glasalo 42 odsto, za Mirka Šarovića (SDS) 22 odsto, za Nenada Nešića (DNS) 11 procenata, a za Vojina Mijatovića tri odsto.

Na pitanje anketara “za koju stranku biste najprije glasali na izborima ako bi se oni održali sljedeće nedjelje” rezultat je ovakav: SNSD 35 odsto, PDP 14 odsto, SDS 11 odsto, DNS pet odsto i po četiri odsto za SP koaliciju i za DEMOS, piše Srpskainfo.

Srpskainfo

Povezani članci

Cvijanović: Јedini pravni okvir za naše živote naša Republika Srpska

Znamo da je jedini pravi okvir za naše živote naša Republika Srpska i dužnost svih nas je da zajedno radimo za uspjeh i napredak i zajedno moramo da branimo boje naše zastave, poručila je potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. – Približavamo se još jednoj pobjedi […]

Dodik: Mirno čekamo nedjelju, pobjednik je poznat

Mirno čekamo nedjelju i proglašenje pobjednika, jer je on poznat, kako prema rezultatima postignutim u prethodne četiri godine, tako i prema podršci koja nam je pružena, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, na završnoj predizbornoj tribini ove stranke u Banjaluci na Trgu Republike. Dodik je istakao da su iza SNSD-a veliki rezultati. “Iza nas su […]