Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Jagodić: Sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju

11 Jun 2024
2 min.
Jagodić: Sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da je sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju na obalama rijeke Rakitnice, gdje je do sada prodato 29 građevinskih parcela.

Jagodić je rekao da opština stvara uslove za bolji standard građana i zadržavanje stanovništva, posebno mladih, na ovim prostorima tako što obezbjeđuje povoljne uslove za izgradnju porodičnih kuća u Novom naselju.

On je dodao da je lokalna uprava za mlade bračne parove koji budu gradili kuće u Novom naselju predvidjela određene stimulacije.

“Od novembra prošle godine u dvije tranše putem javnih licitacija prodato je 29 građevinskih parcela za izgradnju porodičnih kuća, prvenstveno namijenjenih mladim bračnim parovima, na prostoru planiranom za Novo naselje – 19 sa desne strane i deset sa lijeve strane rijeke Rakitnice”, rekao je Jagodić.

On je naveo da se ove građevinske sezone očekuje početak izgradnje porodičnih kuća sa desne strane rijeke Rakitnice.

S obzirom na to da zainteresovanost potencijalnih kupaca za placeve raste, kaže Jagodić, lokalna uprava će u trećoj tranši ponuditi na prodaju još deset parcela sa lijeve strane Rakitnice iza Sportskog centra.

On je podsjetio da su prošle sedmice na sjednici Skupštine opštine Rogatica utvrđeni način i uslovi prodaje, te imenovana Komisija za sprovođenje licitacije za prodaju zemljišta u svojini opštine s ciljem sprovođenja dijela Regulacionog plana “Novo naselje”.

Jagodić je naglasio da je, nakon početne skepse, interesovanje za kupovinu parcela prešlo sva očekivanja, pa će njihova prodaja za izgradnju porodičnih kuća, stambenih zgrada, ali i svih pratećih objekata neophodnih za Novo naselje biti nastavljena po fazama sve dok bude zainteresovanih kupaca.

On je rekao da je završena tendarska procedura za vodosnabdijevanje i kanalizaciju u Novom naselju, radi se na dovođenju struje do prvih prodatih parcela, dok je urađen makadamski pristupni put koji će kasnije biti modernizovan uz izgradnju novih ulica.

SRNA

Povezani članci

SO Rogatica: Usvojen rebalans budžeta – uvećan za 24 odsto

Odbornici Skupštine opštine Rogatica usvojili su danas odluku o rebalansu budžeta za ovu godinu prema kojoj budžetska sredstva iznose 11.900.000 KM i veća su za 23,96 odsto u odnosu na planirana. Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Tijana Brkić pojasnila je da su razlozi za rebalans budžeta donošenje odluke o uvođenju u trezorski sistem poslovanja Doma […]

U upotrebi će biti i grb Nemanjića i himna “Bože pravde”

 Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je za Srnu da donošenjem zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne Srpske neće nestati amblem Republike Srpske i himna “Moja Republika”, ali će u upotrebi biti i grb Nemanjića i himna “Bože pravde”. Stevandić je istakao da će ovim zakonskim aktom biti dozvoljeno […]