Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Jagodić: Sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju

11 Jun 2024
2 min.
Jagodić: Sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić rekao je da je sve veća zainteresovanost za kupovinu placeva u Novom naselju na obalama rijeke Rakitnice, gdje je do sada prodato 29 građevinskih parcela.

Jagodić je rekao da opština stvara uslove za bolji standard građana i zadržavanje stanovništva, posebno mladih, na ovim prostorima tako što obezbjeđuje povoljne uslove za izgradnju porodičnih kuća u Novom naselju.

On je dodao da je lokalna uprava za mlade bračne parove koji budu gradili kuće u Novom naselju predvidjela određene stimulacije.

“Od novembra prošle godine u dvije tranše putem javnih licitacija prodato je 29 građevinskih parcela za izgradnju porodičnih kuća, prvenstveno namijenjenih mladim bračnim parovima, na prostoru planiranom za Novo naselje – 19 sa desne strane i deset sa lijeve strane rijeke Rakitnice”, rekao je Jagodić.

On je naveo da se ove građevinske sezone očekuje početak izgradnje porodičnih kuća sa desne strane rijeke Rakitnice.

S obzirom na to da zainteresovanost potencijalnih kupaca za placeve raste, kaže Jagodić, lokalna uprava će u trećoj tranši ponuditi na prodaju još deset parcela sa lijeve strane Rakitnice iza Sportskog centra.

On je podsjetio da su prošle sedmice na sjednici Skupštine opštine Rogatica utvrđeni način i uslovi prodaje, te imenovana Komisija za sprovođenje licitacije za prodaju zemljišta u svojini opštine s ciljem sprovođenja dijela Regulacionog plana “Novo naselje”.

Jagodić je naglasio da je, nakon početne skepse, interesovanje za kupovinu parcela prešlo sva očekivanja, pa će njihova prodaja za izgradnju porodičnih kuća, stambenih zgrada, ali i svih pratećih objekata neophodnih za Novo naselje biti nastavljena po fazama sve dok bude zainteresovanih kupaca.

On je rekao da je završena tendarska procedura za vodosnabdijevanje i kanalizaciju u Novom naselju, radi se na dovođenju struje do prvih prodatih parcela, dok je urađen makadamski pristupni put koji će kasnije biti modernizovan uz izgradnju novih ulica.

SRNA

Povezani članci

U Spskoj rođeno 18 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, četiri djevojčice i 14 dječaka. Devet beba rođeno je u Banjaluci, četiri u Gradišci, po dvije u Bijeljini i Foči, a jedna u Nevesinju, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i sedam dječaka, u Gradišci dva dječaka i dvije […]

Vjičić: Američka Ambasada ponovo izvrće činjenice

 Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić rekao je Ambasada SAD konstantno optužuje Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika za opstrukciju evropskog puta BiH, a stvarni problemi su uvijek u Federaciji BiH, što je potvrdilo glasanje četiri kantona o reformskoj agendi. “Glasanje kantona je potvrdilo tu činjenicu, ali je na sceni najgrublja […]