Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Japan:Zvaničnik Olimpijskog komiteta izvršio samoubistvo

07 Jun 2021
1 min.
Japan:Zvaničnik Olimpijskog komiteta izvršio samoubistvo

Visoki zvaničnik Olimpijskog komiteta Japana Jasuši Morija izvršio je jutros samoubistvo skokom pred voz podzemne željeznice, javila je privatna televizija “Nipon” pozivajući se na policijske izvore.


Policija vodi istragu o motivima zbog kojih je Morija /52/ izvršio samoubistvo, navodi se u izvještaju.

Jedan od zvaničnika Olimpijskog komiteta Japana izjavio je u petak, 4. juna, da je zemlja pod pritiskom da održi Olimpijske igre u Tokiju iako se javnost tome protivi zbog pandemije kovid 19.

Nova anketa lista “Jomiuri” pokazala je da polovina građana smatra da će Igre biti održane ovog ljeta. Početak takmičenja planiran je za manje od dva mjeseca.

Japansko Ministarstvo zdravlja objavilo je u januaru 2021. godine da postoji rast broja samoubistava prvi put u posljednjih više od deset godina.

Zvaničnici su saopštili da je 20.919 ljudi izvršilo samoubistvo u 2020. godini, što je povećanje za 3,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, prenio je “Sputnjik”.
Naročito je povećana stopa samoubistava među ženama i djecom.

Naučnici i ostali stručnjaci smatraju da je pandemija kovid 19 jedan od glavnih uzročnika ovog problema.

SRNA

Povezani članci

Četvoro Srba poginulo u nesreći u Njemačkoj

 U teškoj saobraćajnoj nesreći kod grada Regensburga u NJemačkoj poginula su četvorica državljana Srbije.Portparol policije saopštio je da je riječ o muškarcima starosti 27, 31, 32 i 44 godine i da su svi državljani Srbije. Muškarci su bili u automobilu marke “be-em-ve”, a u sudaru koji se dogodio juče na putu A3, zadobili su povrede […]

Do kraja avgusta delta soj će dominirati

Evropski centar za prevenciju i kontrolu oboljenja /ECDC/ saopštio je danas da će do kraja avgusta delta soj virusa korona predstavljati 90 odsto svih varijanti oboljenja. “Velika je vjerovatnoća da će soj delta virusa obimno cirkulisati tokom ljeta, posebno među mlađim osoba koje nisu planirane za vakcinaciju. To bi moglo predstavljati rizik za ugroženiju kategoriju […]