Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić favorit u trci za MVP nagradu

22 April 2024
2 min.
Jokić favorit u trci za MVP nagradu

NBA je objelodanila kandidate za ligaške nagrade za ovu godinu, a srpski reprezentativac Nikola Jokić, centar “Denver nagetsa”, kandidat je za MVP nagradu, odnosno priznanje za najkorisnijeg igrača.

Jokić važi za favorita, a ako pobijedi biće to njegova treća MVP nagrada.

Uz Jokića, u konkurenciji za ovo priznanje su Luka Dončić iz “Dalasa” i Šaj Gildžos Aleksander iz “Oklahome”.

Jokić je ove sezone, u prosjeku, za skoro 35 minuta po meču davao 26,5 poena, imao 12,4 skoka, 8,9 asistencija i 1,4 ukradene lopte.

U konkurenciji za najboljeg defanzivca NBA lige su Bem Adebajo iz “Majamija”, Rudi Gober iz “Minesote” i Viktor Vembanjama, ruki “San Antonio sparsa”, biran prošle godine kao prvi pik na draftu.

Za nagradu za igrača koji je najviše napredovao u ovoj sezoni kandidati su Tajriz Maksi iz “Filadelfije”, Alperen Šengun iz “Hjustona” i Kobi Vajt iz “Čikaga”.

Za rukija godine najveće šanse daju se Francuzu Viktoru Vembanjami iz “San Antonija”, a konkurencija su mu Čet Holmgren iz “Oklahome” i Brendon Miler iz “Šarlot hornetsa”.

Za najboljeg šestog košarkaša lige u konkurenciji su Malik Monk iz “Sakramenta”, Bobi Portis junior iz “Milvokija” i Naz Rid iz “Minesote”.

Za “klač” igrača godine, odnosno majstora završnice koji rješava teške situacije, bore se trojica kandidata: Stef Kari iz “Golden Stejta”, Damar Derozan iz “Čikaga” i Šaj Gildžos Aleksander iz “Oklahome”.

U konkurenciji za najboljeg trenera sezone su Mark Degnolt iz “Oklahome”, Kris Finč iz “Minesote” i DŽamal Mozli iz “Orlanda”.

Povezani članci

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]

Blažić korak bliže svjetskoj licenci

Proteklog vikenda održan je Grand Prix za seniore u Parizu, turnir koji se boduje za svjetske igre u Kini naredne godine.  Ulogu sudije na ovom prestižnom džiu džicu takmičenju imao je Blažić Danijel, sudija džiu džicu kluba “Slavija” i džiu džicu saveza Republike Srpske, kao jedini učesnik i BiH.  Blažić je trenutno nosilac Kontinentalne “A” licence […]