Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić nastavio sjajnu seriju igara i odveo Denver u polufinale (VIDEO)

30 April 2024
2 min.
Jokić nastavio sjajnu seriju igara i odveo Denver u polufinale (VIDEO)

Srpski centar Nikola Јokić je novim dvostrukim dvocifrenim učinkom doprinio da Denver nadigra LA Lejkese sa 108:106 u petom meču prvog dijela plej-ofa na Zapadu i sa ukupnim rezultatom 4:1 u pobjedama plasira se u drugi dio plej-ofa.

U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je u pobjedama u četiri meča eliminisala Finiks.

Tim Denvera je u vrlo neizvjesnoj utakmici na svom terenu uspio da nadigra LA Lejkerse i izbori plasman u polufinale, a igrač odluke je bio DŽamal Mari koji je četiri sekunde prije kraja postigao koš za pobjedu.

Srpski centar Nikola Јokić je nastavio seriju sjajnih igara i sa novim dabl-dabl učinkom dao dragocjen doprinos pobjedi.

Ubacio je 25 poena uz 20 skokova, a nedostajala mu je samo jedna asistencija da ostvari tripl-dabl.

I sa tim učinkom je bio tek četvrti strijelac na meču, a pobjedu Denvera je ipak izvojevala timska igra.

DŽamal Mari je bio najefikasniji igrač utakmice sa 32 postignuta poena, uz sedam skokova, a odlični Majkl Porter je dodao 26 poena uz četiri asistencije.

Na drugoj strani Lebron DŽejms je postigao 30 poena i imao 11 asistencija, a nedostajao mu je jedan skok za tripl-dabl.

Lejkersi su odlično ušli u meč i u vrlo izjednačenom duelu zaprijetili da dođu i do druge pobjede na gostovanju.

Ekipe su se tokom cijelog meča smjenjivale u vođstvu, a najdramatičnije je bilo u posljednjoj četvrtini kada su se iz napasa u napad ekipe smjenjivale u vođstvu, pa se ušlo u krajnje neizvjesnu završnicu koju je DŽamal Mari pogotkom odluke pretvorio u pojbedu koja ih vodi u polufinale.

U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je nadigrala Finiks sanse i sa 4:0 u pobjedama prva se plasirala u polufinale Zapadne konferencije.

RTS

Povezani članci

Međunarodni dječiji fudbalski turnir 1. i 2. juna

 Međunarodni dječiji fudbalski turnir, koji se prvu put organizuje u Istočnom Novom Sarajevu, okupiće 1. i 2. juna 1.000 mladih fudbalera od sedam do 11 godina iz više od 100 klubova iz sedam zemalja. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je da će opština, kao jedan od organizatora turnira, obezbijediti dobre uslove da […]

Sjajni Nedović pokrenuo Zvezdu do druge pobjede nad Partizanom

U drugoj utakmici finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Partizana kao bolji izašli su crveno-bijeli – 80:73i sada su poveli sa 2:0 u seriji. Najzaslužniji za ovakav rezultat bio je Nemanja Nedović koji je u prvom poluvremenu utakmice ubacio čak 21 poen. Bila je to tijesna utakmica, neizvijesna, ali je Zvezda na vrijeme […]