Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica

09 Decembar 2023
2 min.
Jolić: Izvršene pripreme za zimsko održavanje saobraćajnica

Komunalno preduzeće “Rad” pripremljeno je za zimsko održavanje oko 90 kilometara saobraćajnica na području opštine Istočno Novo Sarajevo, izjavio je direktor Bojan Jolić.

“Iako smo već mjesec dana u zimskoj sezoni, do sada nismo imali većih padavina. Snijeg koji je pao očišćen je u najkraćem roku, a redovno posipamo saobraćajnice na dijelovima gdje postoji opasnost od formiranja poledice i leda”, rekao je Jolić.

On je istakao da je nabavljena dovoljna količina abrazivnog materijala za posipanje puteva, a tokom ljeta je rađen remont mehanizacije.

“Mehanizacija, iako zastarjela, pripremljena je i funkcioniše. Uvijek postoje mogućnosti kvarova i nepredviđenih okolnosti, ali to nastojimo da otklonimo i da se što efikasnije prilagodimo situaciji na terenu. Ukoliko se desi zastoj, to je trenutno, dok ne izvršimo prekompoziciju vozila za proritete koje održavamo”, naglasio je Jolić.

Jolić je objasnio da prema ugovoru sa Opštinskom upravom imaju tri prioritetne grupe saobraćajnica, plus trotoari i javni parkinzi, koje preduzeće “Rad”, takođe, održava.

On je ukazao na to da kod građana zabunu stvara prohodnost i čišćenje puteva, što su različiti pojmovi.

“Prohodnost puta je nešto što se radi u momentu dok snijeg pada. Čišćenje nastupa nakon prestanka padavina, kada se ulazi u raščišćavanje snijega i proširivanje puteva”, pojasnio je Jolić.

On je podsjetio da se prema propisima drugi proritet saobraćajnica čisti 48 časova, a treći 72 časa nakon prestanka padavina, istakavši da se do sada nije desilo da građani čekaju toliko na čišćenje drugog i trećeg prioriteta.

Kada je riječ o voznom parku, Jolić je naglasio da je najstariji kamion star više od pola vijeka, a najmlađi 36 godina, zbog čega uvijek postoji mogućnost kvarova, te da radnici ulažu maksimalne napore kako bi tu mehanizaciju održali u pristojnom stanju.

Jolić je rekao da su u pregovorima sa Opštinskom upravom i načelnikom Istočnog Novog Sarajeva Jovanom Katićem da se obezbijede dodatna sredstava za nabavku mehanizacije neophodne za ljetno i zimsko održavanje.

“Evidentno je da se opština nevjerovatnom brzinom širi i urbanizuje i da su sve veći zahtjevi građana i Opštinske uprave prema našem preduzeću da stvari držimo pod kontrolom. Zato nam je potrebna nabavka nove mehanizacije i opreme”, zaključio je Jolić.

SRNA

Povezani članci

Prevaren štićenik Centra za mentalno zdravlje za 17.000 KM

Lice sa Sokoca čiji su inicijali M.N. uhapšeno je zbog sumnje da je za 17.000 KM prevarilo štićenika Centra za mentalno zdravlje koje se za navedeni iznos kreditno zadužilo, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Policijskoj stanici Sokolac je u utorak, 23. jula, prijavljeno da je štićenik Centra za mentalno zdravlje Sokolac V.S. dovedeno […]

Sveštenik sa Pala saslušan u policiji

Sveštenik koji se dovodi u vezu sa prodajom lažnih diploma juče je saslušan u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo. Saslušanje je trajalo više od dva sata. Iz PU potvrđuju da su po prijavi dva lica saslušali B.K., saznaje portal 369. “Obavještavamo Vas da je Policijska uprava Istočno Sarajevo od lica inicijala C.N i K.V. zaprimila usmenu […]