Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Jugović pisao komandi EUFOR-a (FOTO)

18 April 2024
2 min.
Jugović pisao komandi EUFOR-a (FOTO)

Načelnik opštine Pale Boško Jugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.

Povodom jučerašnjih aktivnosti EUFOR-a na područiju opštine Pale, a koje su izazvale uznemirenost građana ove lokalne zajednice, Jugović je u pismu pojasnio da zbog različitih lokacija – blizine škola, vrtića, domova za stara lica i iznemogla lica…, kao i i opšte političke situacije u regionu i svijetu pojavljivanje jedinica EUFOR-a može izazvati i izaziva uznemirenost, strah i bojazan kod stanovnika ove opštine.

“Sa najboljim namjerama želimo da vaše aktivnosti budu usmjerene ka miru i saradnji i pozivamo vašeg komandanta general-majora Lasla Štica da posjetite opštinu Pale, koja je dala izuzetan doprinos razvoju mira, a stalno je izložena strahu, prijetnjama i neizvjesnosti. U nadi da ćete uvažiti naša očekivanja, srdačno vas pozdravljam”, naglašava se u pismu načelnika Jugovića upućenog komandi EUFOR-a.

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra “Tom”, kod stadiona “Vlajko Petrović” i u užem centru Pala.

SRNA

Povezani članci

Istočno Sarajevo: Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku

Na izletištu na Tvrdimićima kod amfiteatra “Beli vuk” na području Istočnog Novog Sarajeva na tradicionalnom prvomajskom uranku okupilo se svega petnaestak izletnika, uglavnom mlađih. Zauzeto je svega nekoliko mjesta predviđenih za roštiljanje. Jedan od izletnika rekao je Srni da je na Tvrdimiće došao sa društvom da se zabave i obilježe Međunarodni praznik rada, kao što […]

Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da sve posjetioce tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika očekuje nezaboravna avantura na olimpijskoj planini u svim čarima koje nudi, a da za ljetnu sezonu, koja će biti otvorena 27. juna, uveliko teku pripreme. “Od 1. do 6. maja, posjetiocima će biti na raspolaganju gondola `Poljice`, avantura […]