Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

“Junaci našeg doba”: Popularna domaća serija se vraća na male ekrane

18 Novembar 2021
2 min.
“Junaci našeg doba”: Popularna domaća serija se vraća na male ekrane

Siniša Pavić, dobitnik nagrade Dositej Obradović za životno delo 2020. godine, i scenarista koji aktivno radi još od 1968. godine najbolje je opisao naše društvo, mentalitet i navike u višedecenijskom televizijskom i filmskom radu. Veliki povratak na male ekrane serijom “Junaci našeg doba” posle šest godina pauze daje još detaljniji i komičniji osvrt na svakodnevicu.

Miroslav Čičanović Čičko, kojeg tumači Igor Đorđević, je klasični oportunista. Ovim rečima ga je opisao i sam glumac. Posle ženidbe sa Majom na četvrtoj godini studija dobio je dvoje dece, ćerku i sina. Kada su studentski dani prošli, izgubio je samopouzdanje i veru u sebe jer nije bio spreman za surovi poslovni svet koji ga očekuje.

Miroslav je na papiru možda glava porodice, ali ne uliva neki veliki ugled ni kod svoje dece, ni kod supruge. Da muka bude veća, porodica Čičanović živi u stanu Miroslavljevog oca Aresnija. Kako bi rekao naš narod – duplo golo.

Život Miroslava i njegove porodice možda bi nastavio uobičajenom putanjom da mu se nije ukazala neverovatna prilika koja ga možda odvede do neviđenih visina ili do propasti. Glumac Igor Đorđević za svog lika je rekao da je čovek koji samo želi poslovni uspeh kad već ne može da postigne porodični, ali pitanje je da li će uspeti?

Prva sezona serije “Junaci našeg doba” završila se 7. januara 2020. godime sa 21 emitovanom epizodom. Oni koji su propustili avanture Miroslava Čičanovića i ljudi koji igraju važne i sporedne uloge u njegovom životu treba da se pripreme za drugu sezonu koja stiže krajem novembra.

U Košutnjaku se sredinom aprila uveliko radilo na snimaju 20 novih epizoda “Junaci našeg doba” u produkciji “Telekoma” Srbije i izvšrnoj produkciji “Košutnjak film”. Emitovanje novih epizoda kreće 23. novembra i emitovaće se svakog radnog dana ( osim petka) u 21h.

Dok ne stignu nove epizode, prvu sezonu omiljene srpske serije možete pogledati na Superstar radnim danima (osim petka) u 21h.

Blic

Povezani članci

Gran pri osvojio film “Džast a gaj”, Japanke Šoko Hara

Gran pri “Stećak kneza Pavla Radenovića” za najbolji film na 15. Međunarodnom filmskom festivalu “Prvi kadar” osvojio je dokumentarni film “DŽast a gaj” /Just A Guy/, japanskog reditelja Šoko Hare, koja živi i radi u NJemačkoj.Stručni žiri Festivala donio je jednoglasno ovu odluku, uz obrazloženje da se tu radi o “filmskoj epistoli o ljubavi, privlačnosti […]

Katastrofalne reakcije na novi dio filma “Sam u kući”

Ovog mjeseca počeo je da se prikazuje šesti nastavak franšize “Sam u kući” pod nazivom “Home Sweet Home Alone”, a u pitanju je svojevrsni rimejk prvog filma, no čini se da obožavaoci nisu oduševljeni. Ovo je posljednji u nizu pokušaja da se od snimanja rimejka dodatno zaradi, ali čini se da to nikome ne polazi […]