Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Kabinet srpskog člana Predsjedništva: BiH nema zakon o praznicima, 25. novembar nije praznik u cijeloj BiH

23 Novembar 2022
1 min.
Kabinet srpskog člana Predsjedništva: BiH nema zakon o praznicima, 25. novembar nije praznik u cijeloj BiH

U Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović Srni je rečeno da se raduju nastavku saradnje sa SAD i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.


Na pitanje Srne da prokomentarišu pismo američkog predsjednika DŽo Bajdena članovima Predsjedništva BiH Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću u kojem je uputio “najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembra”, iz Kabineta su naglasili da su dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima, te da 25. novembar, koji se u Federaciji BiH obilježava kao tzv. “Dan državnosti BiH”, nije praznik u cijeloj BiH.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, rekli su u Kabinetu srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

Oni su izrazili uvjerenje da će u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH.

SRNA

Povezani članci

Sutra oblačno sa kišom

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti oblačno vrijeme sa kišom, uglavnom na jugu i zapadu. Na istoku će biti promjenljivo oblačno uz kraće sunčane periode i povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Poslije podne ili tokom noći očekuje se prestanak padavina, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Vjetar će biti […]

Nova vlast mijenja CIK

Aktuelna postava Centralne izborne komisije (CIK) BiH po svemu sudeći naći će se pod lupom nove vlasti na nivou zajedničkih institucija, koja je sve bliže opciji da najavu smjene članstva institucije zadužene za izborni proces sprovede u djelo. Nakon što je konstituisan Predstavnički dom Parlamenta BiH u četvrtak, gdje većinu čini SNSD, HDZ i bošnjačke […]