Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Košarac: Dodik je izbor srpskog naroda, Bećirovićevi izlivi mržnje nikada ne donose dobro

02 Jun 2023
2 min.
Košarac: Dodik je izbor srpskog naroda, Bećirovićevi izlivi mržnje nikada ne donose dobro

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac najoštrije je osudio poziv bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića upućen zvaničnicima EU da se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uvedu sankcije.


“Bećirovićevi izlivi mržnje prema Republici Srpskoj i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i populistički istupi kojima godinama zagađuje javni prostor dobro su poznati svima u BiH i nikada nikome nisu donijeli nikakvo dobro”, poručio je Košarac.

On je upozorio da to takmičenje Denisa Bećirovića i Željka Komšića u dodvoravanju Bakiru Izetbegoviću i bošnjačkim glasačima ne može donijeti ništa dobro ni tim glasačima, niti stranci koja je Bećirovića kandidovala na poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

“Bilo bi dobro da Bećirović probleme koje evidentno ima sa rukovodstvom njegove stranke raspravi na unutarstranačkim forumima, a ne putem napada na Republiku Srpsku, predsjednika Dodika i sve građane Republike Srpske”, ukazao je Košarac.

On je poručio da je Milorad Dodik izbor srpskog naroda i Republike Srpske, te da bi Bećiroviću bilo mnogo korisnije da svoje političke frustracije pokuša kanalisati u produktivno čišćenje sopstvenog dvorišta.

Košarac je dodao da je Bećirovićeva destruktivna politika produkt jednog dijela bošnjačkih političara koji nikada nisu bili spremni da poštuju Dejtonski mirovni sporazum, Ustav BiH i političku realnost po kojoj su u ovoj zemlji održive i provodive samo one odluke do kojih se dođe dogovorom predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH.

“Bećirović treba dobro da razmisli kakva budućnost čeka BiH ako se ne poštuje temeljni ustavni princip i izborna volja tri konstitutivna naroda. To ga se, očigledno, ne tiče, ali se tiče svih drugih ljudi, bez obzira kom narodu pripadaju. To znaju i svi dobronamjerni zvaničnici EU, pa čak i oni stranci koji huškaju Bećirovića i njemu slične populiste da vode lošu i opasnu politiku protiv Republike Srpske i srpskog naroda”, zaključio je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Napad u Dobrovoljačkoj pokazao svijetu na šta su sve muslimani spremni da bi ostvarili san o unitarnoj BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je stradanje nedužnih vojnika i civila u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu jedan u nizu kukavičkih zločina koje su počinili muslimani, a koji je tada veoma jasno pokazao ne samo Srbima i Hrvatima u BiH, već cijelom svijetu da je tadašnje muslimansko rukovodstvo bilo na na sve spremni […]

Dogovor šalje izborna pravila Srpske u ladicu

 Ako dođe do realizacije dogovora partnera vlasti na nivou BiH u vezi sa obećanjima kada je riječ o izbornom zakonodavstvu, Republika Srpska obustaviće sve dalje procedure o pitanju usvojenog republičkog Izbornog zakona i njegovog konačnog stupanja na snagu. Poručili su to u petak poslanici SNSD-a nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Izborni zakon. […]