Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Političko Sarajevo godinama ne sluša upozorenja, lakše im je da za sve okrive Srpsku

22 Jun 2024
2 min.
Košarac: Političko Sarajevo godinama ne sluša upozorenja, lakše im je da za sve okrive Srpsku

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se Federacija BiH oglušila na višegodišnja upozorenja o potrebi da se prenosna mreža modernizuje i da im je lakše da za sve okrive Republiku Srpsku i njenog predsjednika umjesto da se uhvate u koštac sa problemima.


“Političko Sarajevo će optužiti Dodika i Srpsku za opstrukcije, a nijednom riječju se neće osvrnuti na činjenicu da Federacija BiH blokira raspodjelu sredstava `Elektroprenosa BiH` i investicioni ciklus koji bi se desio deblokadom tih sredstava”, naglasio je Košarac.

Košarac je rekao da politika “trojke” funkcioniše po onoj “drž`te lopova”, naglasivši da je Elmedinu Konakoviću i ekipi mnogo jednostavnije i lakše optužiti Dodika i Srpsku za sve, umjesto preuzeti odgovornost i uhvatiti se ukoštac sa problemima.

“Konaković će optužiti Dodika za blokade i neizostavno sve to povezati sa /ruskim predsjednikom Vladimirom/ Putinom, jer valja mu se dodvoriti glasačkom tijelu. Prećutaće Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i privreda FBiH imaju najpovoljniju cijenu gasa”, naglasio je Košarac.

On je ukazao da srpske strana godinama upozorava na ugroženost prenosne mreže i potrebu da se ona zanovi i modernizuje, ali da je FBiH odlučila da se ogluši na upozorenja.

“Milionska sredstva drže u blokadi, bez volje da se taj novac raspodijeli i investira. I onda nam se dogodi energetski kolaps”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

Za bošnjački politički faktor, kaže on, raspad elektroenergetskog sistema je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove.

“Primarno je populistički i kao papagaj ponavljati `krivi su Dodik i Putin bla bla bla`, tobože brinući o interesu građana. Umjesto neosnovanih optužbi i manipulacija, bilo bi neuporedivo bolje i korisnije da se pozabave stanjem u FBiH, koja je i u energetskom sektoru u kašnjenju u odnosu na Srpsku, što je ocjena Energetske zajednice”, rekao je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Imovina BiH ne postoji

Imovina BiH ne postoji, a odluka krnjeg Ustavnog suda BiH o zabrani prodaje zemljišta na Jahorini klasični je pokušaj novog obračuna sa Republikom Srpskom i otimanja njene imovine, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je rekao da iza ove neustavne odluke stoji jasna namjera zapadnog faktora da stvara sliku nesigurnosti ulaganja u […]

Danas do 40 stepeni, očekuje nas i tropska noć

Danas će biti pretežno sunčano i vruće sa veoma visokim temperaturama. Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predelima od 15 stepeni Celzijusovih. Maksimalna temperatura vazduha  od 35 do 40, u višim predelima od 29 stepeni Celzijusovih. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć (minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni celzijusovih tokom […]