Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Političko Sarajevo godinama ne sluša upozorenja, lakše im je da za sve okrive Srpsku

22 Jun 2024
2 min.
Košarac: Političko Sarajevo godinama ne sluša upozorenja, lakše im je da za sve okrive Srpsku

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se Federacija BiH oglušila na višegodišnja upozorenja o potrebi da se prenosna mreža modernizuje i da im je lakše da za sve okrive Republiku Srpsku i njenog predsjednika umjesto da se uhvate u koštac sa problemima.


“Političko Sarajevo će optužiti Dodika i Srpsku za opstrukcije, a nijednom riječju se neće osvrnuti na činjenicu da Federacija BiH blokira raspodjelu sredstava `Elektroprenosa BiH` i investicioni ciklus koji bi se desio deblokadom tih sredstava”, naglasio je Košarac.

Košarac je rekao da politika “trojke” funkcioniše po onoj “drž`te lopova”, naglasivši da je Elmedinu Konakoviću i ekipi mnogo jednostavnije i lakše optužiti Dodika i Srpsku za sve, umjesto preuzeti odgovornost i uhvatiti se ukoštac sa problemima.

“Konaković će optužiti Dodika za blokade i neizostavno sve to povezati sa /ruskim predsjednikom Vladimirom/ Putinom, jer valja mu se dodvoriti glasačkom tijelu. Prećutaće Konaković da upravo zahvaljujući Dodiku i Putinu građani i privreda FBiH imaju najpovoljniju cijenu gasa”, naglasio je Košarac.

On je ukazao da srpske strana godinama upozorava na ugroženost prenosne mreže i potrebu da se ona zanovi i modernizuje, ali da je FBiH odlučila da se ogluši na upozorenja.

“Milionska sredstva drže u blokadi, bez volje da se taj novac raspodijeli i investira. I onda nam se dogodi energetski kolaps”, napisao je Košarac na “Instagramu”.

Za bošnjački politički faktor, kaže on, raspad elektroenergetskog sistema je sekundarni problem, jer to ne donosi glasove.

“Primarno je populistički i kao papagaj ponavljati `krivi su Dodik i Putin bla bla bla`, tobože brinući o interesu građana. Umjesto neosnovanih optužbi i manipulacija, bilo bi neuporedivo bolje i korisnije da se pozabave stanjem u FBiH, koja je i u energetskom sektoru u kašnjenju u odnosu na Srpsku, što je ocjena Energetske zajednice”, rekao je Košarac.

SRNA

Povezani članci

CIK: Otvorena biračka mjesta u Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu

U Fojnici, Kiseljaku, Kreševu i Konjicu jutros su otvorena biračka mjesta za glasanje na lokalnim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije /CIK/ BiH. Biračka mjesta otvorena su u 7.00 časova, a sa radom su počeli i mobilni timovi. Otvaranje dva biračka mjesta u Kiseljaku kasnilo je 10-15 minuta zbog brojanja izbornog materijala. Izbori u […]

Kolovozi mjestimično vlažni

 Kolovozi u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ su mjestimično vlažni, frekvencija vozila je umjerena, a na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječene tokove smanjena je vidljivost zbog magle. U Stanarima će danas zbog izgradnje mosta za prelaz teške mehanizacije preko regionalnog puta privremeno biti obustavljan saobraćaj. Obustave, predviđene od 7.00 do 17.00 časova, […]