Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Sastanak sa rukovodstvom Obavještajno- bezbjednosne agencije o spekulativnim navodima Heleza

17 Septembar 2023
2 min.
Košarac: Sastanak sa rukovodstvom Obavještajno- bezbjednosne agencije o spekulativnim navodima Heleza

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da će naredne sedmice zatražiti sastanak sa rukovodstvom Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH s obzirom na neistinite i spekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza.

“Helez kaže da ima obavještajne podatke o tome da predsjednik Republike Srpke Milorad Dodik planira bijeg?! Notorna laž… Da nije žalosno, ne bi bilo čak ni smiješno. Na kakve podatke se Helez poziva – jesu li to podaci nekih paraobavještajnih institucija u Federaciji BiH ili nekih parastruktura u Oružanim snagama BiH? Istiniti podaci nisu, u svakom slučaju”, naglasio je Košarac.

On pita kako je uopšte moguće da se bilo ko, a kamoli ministar odbrane, u javnosti poziva na kvaziobavještajne podatke?

“Naravno, u BiH je to moguće ako vam je, kao što Helezu jeste, cilj diskreditacija institucija Republike Srpske i stavljanje mete na čelo njenom predsjedniku”, ukazao je Košarac na “Instagramu”.

On je naglasio da je matrica uvijek ista – Helez i razni “helezi” u javnost plasiraju nebulozne tvrdnje pod plaštom bezbjednosnih informacija, a cilj im je da na platformi dezinformacija i neistina napadaju institucije Srpske i njenog predsjednika.

“Zašto zagađuju javni prostor lažima, pričama o kvaziobavještajnim podacima i teorijama zavjere? Gospodo, ne prolazi vam ta filozofija da ako se činjenice ne slažu sa vašim mišljenjem /čitaj kvaziobavještajnim podacima/, tim gore po činjenice! Mi ćemo se uvijek boriti istinom! Kao zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Izvršnog obavještajnog odbora naredne sedmice ću zatražiti sastanak sa rukovodstvom OBA BiH s obzirom na neistinite i spekulativne navode ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza”, poručio je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Nastavak suđenja za zločine nad vojnicima VRS u Goraždu i Višegradu

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje pripadnicima takozvane Armije BiH u predmetu “Ćamil Ramić i drugi” za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske na području Goražda i Višegrada od 1992. do 1994. godine. Za zločine su optuženi Ćamil Ramić, Himzo Selimović i Ramiz Mićivoda, dok se Mehmedu Dobrači sudi za zločine nad […]

Tokom dana sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, ponegdje uz slabu oblačnost. Vjetar će biti slab, na jugu i planinama umjeren, pretežno sjevernih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Najviša temperatura vazduha od 23 do 28 stepeni Celzijusovih. Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac dva, Bugojno, Sarajevo, […]