Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Košarac: Srpska nikada neće žrtvovati mir, jer mir i stabilnost nemaju cijenu

26 April 2024
2 min.
Košarac: Srpska nikada neće žrtvovati mir, jer mir i stabilnost nemaju cijenu

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je politika Republike Srpske mir i stabilnost, poštovanje Dejtonskog sporazuma i Ustava, te dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da niko iz Srpske ne priziva niti poziva na sukob, niti na izazivanje bilo kakvih nereda.

“No, to ne sprječava neodgovorne pojedince i grupe iz FBiH da u javnosti šire lažni narativ o tome da se u Srpskoj spremaju nekakvi nemiri, da se ljudi naoružavaju i grupišu, da postoje sumnjivi vojni kampovi i druge slične laži. Taj lažni narativ koncipiran je u kuhinji pojedinih zapadnih ambasada i službi”, naglasio je Košarac.

Po uvježbanoj matrici, naveo je on, lažni narativ preuzimaju i šire lokalni izvođači zapadnih potreba, unoseći strah i nemir među građane.

“Ne bi me iznenadilo ni da druga strana napravi incident. To nikome u BiH nije potrebno, niti ikome služi na čast. U pamet se!”, poručio je Košarac.

On je naglasio da su srpski narod, Republika Srpska, njeno rukovodstvo, a posebno predsjednik Republike Milorad Dodik svakodnevna meta skoro svakog zvaničnika iz FBiH, napadaju bez argumenata, dokaza, vrijeđaju, šire mržnju…

“Istina je da Srpska želi na demokratski način da riješi pitanja koja u BiH ne funkcionišu. Mi naše političke ciljeve ostvarujemo na demokratski način. Ne slažemo se sa mnogim politikama koje dolaze iz FBiH, podržane od stranog faktora. Ne slažemo se i nikada nećemo biti za urušavanje dejtonske strukture i Ustava. Jasno je da smo protiv samovolje i unilateralnog djelovanja pojedinaca iz FBiH, poput /Zlatka/ Lagumdžije i sličnih.

Srpska neće da trpi napade na srpski narod. Nećemo pristati na podmukle podvale i namjere da nas satanizuju. Nećemo dozvoliti da nam na temelju falsifikata stave etikete koje nam ne pripadaju. Naša borba je institucionalna i demokratska”, objavio je Košarac na Instagramu.

On je pozvao sve građane da ne nasjedaju na dezinformacije, manipulacije i provokacije.

“Građani Srpske vjeruju njenim institucijama, rukovodstvu, policiji i drugim nadležnim tijelima. Mi nikada nećemo žrtvovati mir ni za šta. Mir i stabilnost nemaju cijenu”, poručio je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Za podršku nezaposlenom roditelju sa četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od 59,95 miliona KM, koliko je izdvojeno i lani, rečeno je Srni u Vladi Srpske. Od 1. januara prošle godine na snagu je stupio Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj kojim se […]

Na Vaskrs u Srpskoj rođeno 13 beba

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 11 beba, i to četiri djevojčice i devet dječaka, rečeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci je rođeno sedam beba, u Prijedoru i Istočnom Sarajevu po dvije, te po jedna u Doboju i Zvorniku. Dvije djevojčice i pet dječaka došlo je na svijet u Banjaluci, po […]