Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Krstić: Besmislena instrukcija Turkovićeve

24 Novembar 2021
1 min.
Krstić: Besmislena instrukcija Turkovićeve

Ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić izjavila je Srni da je instrukcija ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima o obilježavanju 25. novembra kao takozvanog dana državnosti BiH jedan u nizu pokušaja nametanja određenih datuma kao državnih praznika.

Ona je navela da Ambasada u Atini neće organizovati nikakve aktivnosti povodom ove instrukcije, te podsjetila da parlament BiH nikada nije usvojio zakon o praznicima na nivou BiH i da se 25. novembar kao takozvani dan državnosti obilježava samo u entitetu Federacija BiH /FBiH/.

“Shodno tome, ne vidim razlog zbog kojeg bi ga obilježavala diplomatsko-konzularna predstavništava. Ovakve instrukcije su besmislene i Turkovićeva je u zabludi ako misli da će srpski ambasadori obilježavati datume koji od Republike Srpske nisu priznati kao praznik”, istakla je Krstićeva.

Krstićeva je napomenula da instrukcija Turkovićeve nije prva ovog tipa, te da je ovo samo jedan u nizu pokušaja nametanja određenih datuma kao državnih praznika.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopštilo je da 25. novembra državni organi, preduzeća i druga pravna lica neće raditi.

Za razliku od FBiH, u Republici Srpskoj se ovaj dan ne slavi i radni je dan

SRNA

Povezani članci

Dodik: Sa Putinom dogovorena ista cijena gasa

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom dogovorio istu cijenu gasa. Dodik je za RTRS izjavio da je zadovoljan razgovorom sa Putinom, pojasnivši da su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Repulici Srpskoj i BiH i zajedničkim ekonomskim projektima. On je naveo da ruski predsjednik podržava izgradnju gasovoda […]

Dodik: Ne vode se pregovori u BiH, već samo u FBiH

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da Republika Srpska i njeni politički predstavnici ne učestvuju u pregovorima koji se posljednjih dana vode u Federaciji BiH /FBiH/ među političkim partijama iz ovog entiteta. “SNSD, a pretpostavljam i druge partije iz Republike Srpske, imaće šta da kažu posebno u vezi sa Domom naroda u FBiH, o […]