Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Kurc potvrdio da se povlači iz politike

02 Decembar 2021
1 min.
Kurc potvrdio da se povlači iz politike

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da prestaje da se bavi politikom.
On se obratio novinarima u Beču nakon što je list “Kronen cajtung” ranije objavio vijest da se Kurc povlači iz politike.

Kurc je rekao da želi da posveti vrijeme svojoj porodici, prenio je “Sputnjik”.

“Danas se otvara novo poglavlje u mom životu”, izjavio je bivši kancelar.

On je istakao da će predati funkciju lidera Austrijske narodne stranke i lidera parlamentarne grupe. “Kronen cajtung” je objavio da će mjesto lidera partije preuzeti ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Kurc je naglasio da odluka nije bila laka, ali da nije tužan, te da su dešavanja u posljednjih nekoliko mjeseci doprinijela donošenju takve odluke.

Kurc je 9. oktobra saopštio da će se povući sa funkcije kancelara, usljed istrage koju je protiv njega pokrenulo tužilaštvo za korupciju.

SRNA

Povezani članci

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

Austrijski parlament usvojio je večeras odluku o uvođenju obavezne vakcinacije. Doris Bures, druga predsednica Nacionalnog saveta – jednog od dva doma austrijskog parlamenta – rekla je da se ta mera “usvaja (neophodnom) većinom”, kako citira AFP. Ovaj potez čini Austriju prvom evropskom zemljom koja je usvojila obaveznu vakcinaciju protiv kovida 19. Očekuje se da će […]

O razrješenju Abazovića 3. februara, dan poslije o nepovjerenju Vladi

 Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je za 3. februar vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran prijedlog za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a za 4. februar sjednicu na kojem će biti razmatran prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi. Bečić je napisao na “Tviteru” da su mu u prethodna dva dana […]