Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Kurc potvrdio da se povlači iz politike

02 Decembar 2021
1 min.
Kurc potvrdio da se povlači iz politike

Bivši austrijski kancelar Sebastijan Kurc saopštio je da prestaje da se bavi politikom.
On se obratio novinarima u Beču nakon što je list “Kronen cajtung” ranije objavio vijest da se Kurc povlači iz politike.

Kurc je rekao da želi da posveti vrijeme svojoj porodici, prenio je “Sputnjik”.

“Danas se otvara novo poglavlje u mom životu”, izjavio je bivši kancelar.

On je istakao da će predati funkciju lidera Austrijske narodne stranke i lidera parlamentarne grupe. “Kronen cajtung” je objavio da će mjesto lidera partije preuzeti ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Kurc je naglasio da odluka nije bila laka, ali da nije tužan, te da su dešavanja u posljednjih nekoliko mjeseci doprinijela donošenju takve odluke.

Kurc je 9. oktobra saopštio da će se povući sa funkcije kancelara, usljed istrage koju je protiv njega pokrenulo tužilaštvo za korupciju.

SRNA

Povezani članci

Dačić: Beograd trpi pritiske zbog najavljene sjednice o NATO agresiji

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da Beograd trpi pritiske zbog najavljene sjednice Savjeta bezbjednosti UN o NATO agresiji na SR Jugoslaviju koja je zakazana za večeras u NJujorku, a koja vjerovatno neće biti ni održana. “Sednica će biti zakazana za neki drugi dan, a uopšte je pitanje da li će ova tačka […]

Uhapšeno lice nakon otkrivanja plantaže marihuane

 Policija je u Nikšiću uhapsila lice čiji su inicijali D.Đ. /45/, nakon što je pronađena plantaža marihuane u nikšićkom mjestu Vir. Lice čiji su inicijali D.Đ. osumnjičeno je za krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet droge, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. Policija je u oktobru 2023. godine pronašla zasad od […]