Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Lazar Ždrale, džudista Randorija: Velika želja donijela zlato

24 April 2024
2 min.
Lazar Ždrale, džudista Randorija: Velika želja donijela zlato

Sa zlatnom medaljom oko vrata džudista “Randorija” Lazar Ždrale vratio se sa juniorskog Evropskog kupa u Linjanu.

Momak iz Istočnog Sarajeva na impresivan način stigao je do titule u kategoriji do 90 kilograma na takmičenju u Italiji.

Svih pet pobjeda ostvario je iponom za svoje drugo zaredom zlato na evropskim kupovima čim je nagovijestio da je pred njim velika karijera.

– Ovo je moje drugo zlato zaredom na evropskim kupovima nakon što sam prošlog mjeseca takođe bio prvi u Podgorici zbog čega sam veoma srećan i zadovoljan, jer nije mala stvar biti najbolji na dva takmičenja u nizu. Vjerujem da sam time pokazao klasu i to je samo dokaz da se u Randoriju vrijedno i marljivo radi – rekao je Ždrale.

U njegovoj kategoriji nastupilo je 39 takmičara. Ždrale je kao nosilac bio slobodan u prvom kolu. U drugom je pobijedio Italijana Danijela Kločiatija da bi potom bio bolji od Slovenca Timoteja Kosa, dok je u trećem oborio Genadija Čiževskija iz Moldavije. Polufinale mu je donijelo borbu i pobjedu nad Mađarom Leventeom Kišom da bi u finalu bio bolji od još jednog Italijana Henrija Ovusu Asare Ovusua.

– To što sam bio slobodan u prvom kolu nije bilo od nekog presudnog značaja jer sam imao pet jakih i iscrpljujućih borbi nakon toga. Sve sam ih dobio iponom što je velika stvar, a najteži rival bio mi je Italijan u finalu. Tu sam se mnogo namučio jer sam imao najveći pritisak, ali presudila je moja velika želja za pobjedom – izjavio je Ždrale.

Tokom ove godine pred njim su dva velika takmičenja. Evropsko i svjetsko prvenstvo na kojima se nada nastavku uspjeha i novim medaljama.

– Ove medalje su veliki podstrek za dalji rad. Daju mi novu snagu i motivaciju da nastavim sa jakim treninzima. Čekaju me EP i SP i već sam sebi postavio ciljeve. Želim da osvojim medalju na oba takmičenja. Daću sve od sebe pa šta bog da – naveo je Ždrale.

Rezultati

Mladom Ždrali ovo su najbolji rezultati u dosadašnjoj karijeri dok se ranije još dva puta peo na pobjedničko postolje. Marta ove godine bio je treći na juniorskom Evropskom kupu u Sarajevu, dok je prošlog avgusta stigao do drugog mjesta na istom takmičenju u Skoplju.

Povezani članci

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci! A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu. Rus […]

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]