Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Lažne dojave o bombama u dvije osnovne škole u Sarajevu

26 Februar 2024
1 min.
Lažne dojave o bombama u dvije osnovne škole u Sarajevu

Službenici policije saopštili su, nakon obavljenih kontradiverzionih pregleda, da su lažne dojave o bombama u sarajevskim osnovnim školama “Ćamil Sijarić” u naselju Dobrinja i Osnovno školi “Čengić Vila”.

“Službenici policije obavili su kontradiverzione prelede i dojave su lažne”, rekao je Srni dežurni operatvini MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon dojava o bombama evakuisani su učenici i zaposleni u osnovnim školama “Ćamil Sijarić” i “Čengić Vila”.

Tokom prethodnih godina bilo je više dojava o bombama u sarajevskim školama. Za sve je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama.

Uslijedilo je i i nekoliko hapšenja s obzirom da je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje bezbjednosti.

SRNA

Povezani članci

Dodik, Vučić i Višković posjetili manastir Žitomislić

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković posjetili su danas manastir Žitomislić kod Mostara gdje ih je dočekao Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije. Dobrodošlicu zvaničnicima Republike Srpske i Srbije poželio je i iguman manastira Žitomislić Danilo. Dodik, Vučić i Višković prethodno su prisustvovali otvaranju 25. […]

Košarac: Glavna prepreka na putu ka EU- uplitanje stranaca u unutrašnja pitanja

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom upozorio na činjenicu da uplitanje stranaca u unutrašnja pitanja u BiH predstavlja glavnu prepreku na njenom evropskom putu. “Da li možemo uopšte razgovarati o bilo kakvom napretku u uslovima u kojim nelegitimni /Kristijan/ Šmit nasilno nameće zakone, te […]