Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Lažne dojave o bombama u dvije osnovne škole u Sarajevu

26 Februar 2024
1 min.
Lažne dojave o bombama u dvije osnovne škole u Sarajevu

Službenici policije saopštili su, nakon obavljenih kontradiverzionih pregleda, da su lažne dojave o bombama u sarajevskim osnovnim školama “Ćamil Sijarić” u naselju Dobrinja i Osnovno školi “Čengić Vila”.

“Službenici policije obavili su kontradiverzione prelede i dojave su lažne”, rekao je Srni dežurni operatvini MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon dojava o bombama evakuisani su učenici i zaposleni u osnovnim školama “Ćamil Sijarić” i “Čengić Vila”.

Tokom prethodnih godina bilo je više dojava o bombama u sarajevskim školama. Za sve je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama.

Uslijedilo je i i nekoliko hapšenja s obzirom da je riječ o krivičnom djelu ugrožavanje bezbjednosti.

SRNA

Povezani članci

Institucije BiH planiraju zapošljavanje više od 2.000 novih radnika?

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj hitnoj sjednici razmatraće budžet za ovu godinu, koji je predložen u iznosu od 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona KM više nego 2023. godine, i ukoliko prođe, pred delegate Doma naroda mogao bi doći već u petak. Najveći dio budžeta, kao i svih prethodnih godina, otići će […]

Crveni meteoalarm za cijelu Srbiju i Crnu Goru

Crveni meteoalarm na snazi je za cijelu Srbiju i Crnu Goru, gdje se očekuje 41 stepen Celzijusov. U Srbiji je najavljena dnevna temperatura od 38 stepeni Celzijusovih. U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano i vruće, a poslijepodne će doći do umjerenog razvoja oblačnosti. Više oblaka biće u planinama na sjeveru, pa je ponegdje […]