Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Legalno kupila sedam komada vatrenog oružja

28 Mart 2023
1 min.
Legalno kupila sedam komada vatrenog oružja

Napadač iz škole u Nešvilu Odri Hejl legalno je kupila sedam komada vatrenog oružja posljednjih godina, a oružje je krila u roditeljskoj kući, prije nego što je izvela oružani napad i ubila šest osoba, među njima troje djece, saopštila je policija.


Izvor navodi da osumnjičena 28-godišnja Odri Hejl /Audrey Hale/ nije posebno ciljala u svoje žrtve tokom napada u hrišćanskoj školi. Ona sama je bila učenik te škole, prenio je AP.

Hejlova je bila pod nadzorom ljekara zbog emotivnog poremećaja, a vlasti su saopštile da nije bila na radaru policije prije napada.

Policija je saopštila da motiv napada nije poznat.

Šef policije Nešvila DŽon Drejk rekao je novinarima da policija nije imala razlog da osumnjičenoj oduzme oružje, javlja Bi-Bi-Si.

Da je policija znala da osumnjičena predstavlja opasnost, Drejk kaže da bi onda drugačije postupili.

U napadu su ubijeni učenici Evelin Dijkhaus, Heli Skrags i Vilijem Kini, uzrasta devet godina. Troje odraslih žrtava su Sintija Pik /61/, Keterin Kunse /60/ i Majk Hil /61/.

SRNA

Povezani članci

Izraelci spremni da ublaže uslove primirja

Vlasti Izraela spremne su da ublaže uslove postavljene Hamasu i pristaće na privremeno primirje ako palestinska grupa oslobodi manje od 40 talaca, nakon što je taj radikalni pokret odbio prijedlog koji su pripremili posrednici iz Katara, Egipta i SAD, javio je list “Tajms ov Izrael”. Prema pisanju lista, Izrael je sada spreman da prihvati oslobađanje […]

Zaharova: Vašington pomaže Kijevu u organizovanju terorističkih napada

Američke snage u Ukrajini pomažu Kijevu da organizuje terorističke napade, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. “Američke snage u Ukrajini koordinišu terorističke napade”, navela je Zaharova za list “Izvestija”, komentarišući izjavu portparola Pentagona Patrika Rajdera koji je rekao da američki savjetnici ne obučavaju ukrajinske snage, već pružaju informacije i daju savjete po […]