Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljekarski pregled obavilo 117 boraca

17 Mart 2023
2 min.
Ljekarski pregled obavilo 117 boraca

Opština Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom i Bolnicom “Srbija” organizovala je ljekarski pregled demobilisanih boraca i od ukupno 122 borca koja su se prijavila, pregled je obavilo njih 117, saopšteno je iz Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo.


Pregledi su organizovani tako da je svaki dan u bolnicu pozivano po deset borca, koji su prvi dan uradili dijagnostičke preglede, a drugi dan obavljali su se pregledi kod ljekara specijalista.

U saopštenju se precizira da je pregled obuhvatio laboratorijski pregled, ultrazvuk abdomena, rendgen pluća, pregled kod pulmologa, internistički i pregled hirurga.

Sama akcija je imala veliki značaj za sve borce, a iz Boračke organizacije opštine Istočno Novo Sarajevo posebno ističu da je organizacija pregleda bila profesionalno odrađena.

“Posebno ističemo posvećenost doktora svakom borcu”, naveo je predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Tuševljak je izrazio zahvalnost načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću na inicijativi i direktoru bolnice Nebojši Šešliji na dobroj organizaciji, te svim ljekarima i medicinskom osoblju na profesionalnosti.

“Pregledom je utvrđeno da neki borci moraju obaviti i dodatne preglede što će im biti i omogućeno. Boračka organizacija će sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem napraviti analizu da li postoji potreba da se nastavi sa ovom akcijom”, dodao je Tuševljak.

SRNA

Povezani članci

Crkva Uspenja presvete Bogorodica Palama svjedok istorije i preteča razvoja Pala

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Palama podignuta je 1909. godine, a projektant crkve bio je mladi slikar Lazar Drljača, čiji je ovo jedini izvedeni arhitektonski projekat. Inicijativa i najveća zasluga za izgradnju crkve pripada prvom paljanskom svešteniku Đorđu Grabežu i tadašnjem crkvenoškolskom odboru. Sveštenik Đorđe bio je otac Trifka Grabeža, člana Mlade Bosne i jednog […]

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”. “Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju […]