Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljekarski pregled obavilo 117 boraca

17 Mart 2023
2 min.
Ljekarski pregled obavilo 117 boraca

Opština Istočno Novo Sarajevo u saradnji sa opštinskom Boračkom organizacijom i Bolnicom “Srbija” organizovala je ljekarski pregled demobilisanih boraca i od ukupno 122 borca koja su se prijavila, pregled je obavilo njih 117, saopšteno je iz Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo.


Pregledi su organizovani tako da je svaki dan u bolnicu pozivano po deset borca, koji su prvi dan uradili dijagnostičke preglede, a drugi dan obavljali su se pregledi kod ljekara specijalista.

U saopštenju se precizira da je pregled obuhvatio laboratorijski pregled, ultrazvuk abdomena, rendgen pluća, pregled kod pulmologa, internistički i pregled hirurga.

Sama akcija je imala veliki značaj za sve borce, a iz Boračke organizacije opštine Istočno Novo Sarajevo posebno ističu da je organizacija pregleda bila profesionalno odrađena.

“Posebno ističemo posvećenost doktora svakom borcu”, naveo je predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak.

Tuševljak je izrazio zahvalnost načelniku opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanu Katiću na inicijativi i direktoru bolnice Nebojši Šešliji na dobroj organizaciji, te svim ljekarima i medicinskom osoblju na profesionalnosti.

“Pregledom je utvrđeno da neki borci moraju obaviti i dodatne preglede što će im biti i omogućeno. Boračka organizacija će sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Jovanom Katićem napraviti analizu da li postoji potreba da se nastavi sa ovom akcijom”, dodao je Tuševljak.

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu u februaru registrovano 46 krivičnih djela

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru je registrovano 46 krivičnih djela što je za sedam odsto više nego lani, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela je 86 odsto, naveli su danas iz ove uprave. Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da u Upravi mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima po pitanju […]

Koncert Peđe Jovanovića 30. juna u Palama

Ljetna turistička sezona u Istočnom Sarajevu počeće odličnom zabavom – koncertom Peđe Jovanovića 30. juna na Studentskom trgu u Palama. Koncert je poklon Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo za sve građane i turiste. U Istočnom Sarajevu biće organizovane i brojne manifestacije koje će obilježiti ovogodišnju ljetnu sezonu.