Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ljevnaić: Ključ uspjeha u sistemu za osnježavanje

02 April 2024
2 min.
Ljevnaić: Ključ uspjeha u sistemu za osnježavanje

Ključ uspjeha Jahorine nalazi se u njenom neprekidnom radu i efikasnom sistemu za vještačko osnježavanje koji je tokom 127 uzastopnih dana radio bez prestanka kako bi posjetiocima pružili nezaboravna iskustva na planini, rekao je direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.


“Jahorina je pružala nezaboravna iskustva za svojih 250.000 posjetilaca, ostvarivši čak 1.800.000 prolaza, a tokom cijele sezone, sistem je radio bez prestanka, trošeći oko 165.000 kubika vode i proizvodeći impresivnih 400.000 kubika snijega”, rekao je Ljevnaić.

On je poručio da ove brojke pokazuju koliko je infrastruktura Olimpijskog centra ključna za održavanje kvalitetnih uslova za skijanje, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Da bismo pružili potpuno iskustvo skijašima i opravdali njihovo povjerenje, u toku sezone imali smo više od 80 dana sa popustima na ski-karte”, dodao je Ljevnaić.

On je ukazao na ozbiljnost situacije koja je zahvatila planinski turizam nakon dvije tople zime, te pozvao na hitno smanjenje cijena kako bi se reagovalo na trenutne izazove.

“Ove dvije tople zime ostavile su dubok trag na našoj regiji i planinskom turizmu uopšte. Sada je trenutak da hitno reagujemo i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Istinski je važno da svi zajedno smanjimo cijene, kako za ski-pas, smještaj, tako i za vanpansionske usluge”, poručio je Ljevnaić.

On je dodao da se samo na taj način može privući više turista.

Ljevnaić je naglasio da se šansa za oporavak sada pruža u ljetnjem turizmu, imajući u vidu da klimatske promjene idu naruku ovom segmentu.

“Moramo iskoristiti ovu priliku i razviti ljetnje sadržaje koji će privući goste tokom cijele godine”, dodao je Ljevnaić.

On je rekao da se Jahorina već uveliko priprema za ljetnu sezonu i izrazio nadu da će ovaj otvoreni apel za smanjenje cijena doprijeti do hotelijera i vlasnika nekretnina na Jahorini.

SRNA

Povezani članci

Civilna zaštita: Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje

Uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima na nagli i veći pad temperature vazduha, pojavu naleta olujnog vjetra, kiše, susnježice i snijega, što može uticati na normalno odvijanje svakodnevice. Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u narednim danima Republiku Srpsku zahvatiće pogoršanje vremena sa olujnim naletima vjetra, kišom, susnježicom i snijegom. “Pažljivo planirajte boravak […]

Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Genocidna namjera Njemačke i pojedinih članica UN prema srpskom narodu

Namjera Njemačke i još nekih članica UN, koje imaju nečistu savjest iz prošlosti, da Generalna skupština izglasa rezoluciju o Srebrenici van svake sumnje je genocidna prema srpskom narodu u cjelini, saopšteno je iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”. “To je više nego jasan pokušaj da se Srbima nametne kolektivna krivica za zločine koji su se desili […]