Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Matić: Za očekivati je da će predloženi sastav Savjeta ministara biti formiran (VIDEO)

25 Januar 2023
1 min.
Matić: Za očekivati je da će predloženi sastav Savjeta ministara biti formiran (VIDEO)

Za očekivati je da će predloženi sastav Savjeta ministara proći, i biti formiran, za RTRS je rekao politikolog Filip Matić.

Kaže da nije iznenađujuće negodovanje Gradskog odbora SNSD-a iz Istočnog Sarajeva, na prijedlog da Nenad Nešić bude ministar.

Mišljenje u ovom dijelu Srpske je da Nešić predstavlja politike koje nisu na čast Republici, zato je ovo očekivana reakcija smatra Matić.

Uz Nešića se veže niz kontroverzi, i nije pokazao političku dosljednost. Јasno je da je ovo dio koalicionog plana, i da se želi postići 2/3 većina, ali jasno je da se neće koalicioni sporazumi rušiti zbog jednog člana, smatra Matić.

RTRS

Povezani članci

Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu je tokom današnje posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu dogovorila potpisivanje sporazuma o saradnji između ETF-a i Fakulteta za sistemsko inženjerstvo Vakajama Univerziteta. Predstavnici ETF-a su tokom današnje cjelodnevne posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, obavili niz sastanaka sa rektorom Itohom […]

Univerzitet u Istočnom Sarajevu najbolje rangiran univerzitet iz Republike Srpske na Vebometriks rang listi

Univerzitet u Istočnom Sarajevu najbolje rangiran univerzitet iz Republike Srpske na Vebometriks rang listi. Prema najnovijim podacima svjetske Vebometriks rang-liste univerziteta iz januara 2023. godine, Univerzitet u Istočnom Sarajevu ostvario je novi napredak na poziciji u Bosni i Hercegovini, te u odnosu na izvještaj iz jula 2022. godine gdje se nalazio na trećem mjestu, zauzima […]