Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

“Međunarodna zajednica i Helez iznose neistine da se Srbi naoružavaju”

25 April 2024
1 min.
“Međunarodna zajednica i Helez iznose neistine da se Srbi naoružavaju”

Međunarodna zajednica ima plan da se do 2. maja stvori velika tenzija i plasira što više lažnih informacija o naoružavanju velikog broja Srba spremnih na sukobe, a glavni saradnik u tome im je ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez, saznaje ATV iz dobro obavještenih izvora, a prenosi SRNA.

Isti izvor da se najnovija propaganda ogleda u tvrdnjama da se po Sokocu i Han Pijesku naoružavaju Srbi kako bi došlo do incidenata uoči sjednice Generalne skupštine UN zbog čega su pripadnici EUFOR-a prisutni u ove dvije opštine.

Istovremeno, pripadnici EUFOR-a su se pojavili i u Brodu, gdje se, za sada tajno, raspituju o punoljetnim stanovnicima, broju, detaljima, a sve je počelo prošlog četvrtka uoči velikog narodnog mitinga “Srpska te zove”, prenosi ATV.

U javnost se, kako se navodi, već puštaju opasne i lažne informacije o razlozima odlaska funkcionera Republike Srpske u Srebrenicu 2. maja.

Izvor ATV tvrdi da je glavni saradnik ideologa najnovijih laži međunarodne zajednice Helez, koji ima ulogu da bombastičnim izjavama uznemirava javnost i plasira lažne informacije o grupisanju Srba i vojnim obukama.

RTRS

Povezani članci

Danas kiša, na istoku jači pljuskovi sa grmljavinom

 U Republici Srpskoj danas se prije podne očekuje kiša povremeno, a poslije podne i uveče jače padavine. Na istoku su mogući i jači pljuskovi sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura vazduha od 14 do 20 stepeni Celzijusovih. Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros […]

Stanje na putevima

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija po vlažnim i mokrim kolovozima, a vozačima se skreće pažnja i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle i niske oblačnosti u kotlinama i u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske. Povodom predstojećeg Vaskrsa i Dana pobjede nad fašizmom, 9. maja, na snazi […]