Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Milisav: Bećirović opsjednut Miloradom Dodikom

09 Juli 2024
2 min.
Milisav: Bećirović opsjednut Miloradom Dodikom

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Marko Milisav izjavio je Srni da je bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović očigledno opsjednut Miloradom Dodikom, koji je uvijek glavni lik u svim njegovim razgovorima sa stranim diplomatama.

“Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očigledno je postao opsesija ili, vjerovatnije, noćna mora Denisa Bećirovića, jer ne prođe nijedan sastanak sa različitim predstavnicima stranih država ili međunarodnih organizacija da Bećirović ne krene sa tužakanjem i kukanjem na tobožnje antiustavno i antidejtonsko djelovanje predsjednika Dodika”, istakao je Milisav.

On je naglasio da je tako bilo i na jučerašnjem sastanku sa članovima Političkog i bezbjednosnog odbora EU gdje su se mogle čuti Bećirovićave izjave da je, kako je naveo, predsjednik Srpske glavni čovjek predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina na Zapadnom Balkanu, kreator srpskog svijeta i velike Srbije, te faktor destabilizacije Evrope.

Očigledna je namjera bošnjačkog člana Predsjedništva, ukazao je Milisav, da izazove nove reakcije i intervencije takozvane međunarodne zajednice, ali na njegovu žalost ta vrsta retorike, osim u par izuzetaka, ne nailazi na odgovor kakvom se nadao.

“Na žalost gospodina Bećirovića, takve ocjene nailaze na mlake reakcije stranih diplomata koji su svjesni realne situacije na terenu koja je stabilna i bez mogućnosti ikakvih sukoba, osim naravno u političkoj areni što nije samo naš stav, već i ocjena relevantnih aktera kao što je Eufor misija Altea”, izjavio je Milisav za Srnu komentarišući jučerašnji sastanak sa članovima Političkog i bezjednosnog odbora EU.

On je rekao da su poruke i zaključci sa tog sastanka išle u pravcu politika koje kontinuirano zastupa Republika Srpska, a to je da je odgovornost za evropski put i reforme prevashodno na domaćim akterima.

“Bez Republike Srpske nema ni BiH u EU, i što prije bošnjački političari shvate tu činjenicu prije ćemo se moći posvetiti konkretnim politikama i projektima”, zaključio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Marko Milisav

SRNA

Povezani članci

Košarac: Imovina BiH ne postoji

Imovina BiH ne postoji, a odluka krnjeg Ustavnog suda BiH o zabrani prodaje zemljišta na Jahorini klasični je pokušaj novog obračuna sa Republikom Srpskom i otimanja njene imovine, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je rekao da iza ove neustavne odluke stoji jasna namjera zapadnog faktora da stvara sliku nesigurnosti ulaganja u […]

Danas do 40 stepeni, očekuje nas i tropska noć

Danas će biti pretežno sunčano i vruće sa veoma visokim temperaturama. Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predelima od 15 stepeni Celzijusovih. Maksimalna temperatura vazduha  od 35 do 40, u višim predelima od 29 stepeni Celzijusovih. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć (minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni celzijusovih tokom […]