Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Mladi sokolački karatisti donijeli 15 medalja iz Bijeljine

23 Maj 2022
2 min.
Mladi sokolački karatisti donijeli 15 medalja iz Bijeljine

Karatisti dva karate kluba sa Sokoca osvojili su ukupno 15 medalja na Međunarodnom karate takmičenju “Trofej Bijeljine” u Bijeljini.


Karatisti Karate kluba “Omladinac” osvojili su ukupno osam medalja, a kluba “Glasinac” sedam medalja u pojedninačnoj konkurenciji.

Trener “Omladinca” Ognjen Šarović rekao je Srni da su osvojili po jednu zlatnu i srebrnu i šest bronzanih medalja, što je još jednom pokazalo da je ova godina za njih posebno uspješna.

Zlatna medalja u katama pojedinačno pripala je Danilu Zečeviću, srebrna u borbama pojedinačno Nikoli Mijatoviću, a bronzane Đorđu Đuranu, Pavlu Eriću, Nemanji Savčiću, Aleksandru Jakšiću, Katarini Pavlović i Vladimiru Raseviću članovima kluba “Omladinac”.

“Takmičenje je priprema pred Balkansko prvenstvo u karateu koje će se održati u Beogradu od 2. do 6.juna”, pojasnio je Šarović.

Trener Karate kluba “Glasinac” Miodrag Borovčanin istakao je zapažene rezultate koje su juče postigli članovi ovog kluba u veoma jakoj konkurenciji, osvojivši dvije zlatne, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

Zlatne medalje osvojile su Vanja Koprivica u katama pojedinačno i Sara Pilindavić u borbama pojedinačno. Srebrne su pripale Đorđu Koprivici u katama i Đorđu Petrušiću u borbama pojedinačno.

Bronzane medalje su u svojim karegorijama osvojili Stefan Pilindavić, Kristijan Grujić i Stefan Janjuš.

Na Međunarodnom karate takmičenju u Bijeljini učestvovala su 43 kluba iz BiH, Slovenije, Slovačke, Srbije, Belgije i Crna Gora sa 513 takmičara.

SRNA

Povezani članci

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci! A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu. Rus […]

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]