Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Na Jahorini sutra počinju međunarodne Fis trke

02 Mart 2023
3 min.
Na Jahorini sutra počinju međunarodne Fis trke

Na Jahorini sutra počinju međunarodne Fis trke u slalomu i veleslalomu na kojem se očekuje veliki broj takmičara iz 20 zemalja, rečeno je večeras na konferenciji za novinare Smučarkog kluba “Jahorina”.


Organizator trka u disciplinama slalom i veleslalom je Skijaški savez BiH, a tehnički organizator Smučarski klub “Jahorina” u saradnji sa Olimpijskim centrom Jahorina.

Predsjednik Smučarskog kluba “Jahorina” Vlado Milojević rekao je da se sutra i u subotu, 4. marta, organizuje međunarodno takmičenje “Fis kup Termag”, dok je za nedjelju i ponedjeljak, 5. i 6. mart, planiran “Fis kup snou art” u alpskim diciplinama slalom i veleslalom u muškoj i ženskoj konkurenciji.

On je naveo da će kruna svih tih dešavanja biti organizacija takmičenja “Balkan kup” u srijedu i četvrtak, 8. i 9. marta, čime će pokazati spremnost za organizaciju velikih međunarodnih takmičenja na planini, ali i želju da Jahorini vrate olimpijski sjaj.

Milojević je naveo da Jahorina ima ukupno 11 homologovanih ski-staza, te da je spremna za organizaciju i održavanje svih takmičenja.

Prema njegovim riječima, na planini se svakodnevno radi na pripremama staza s ciljem obezbjeđivanja najboljih uslova skijašima, ali i takmičarima za čiji dolazak se vrše posebne pripreme.

Milojević je zahvalio Vladi Republike Srpske, resornom ministarstvu, opštini Pale i gradu Istočno Sarajevo za pruženu podršku u organizaciji međunarodnih Fis trka.

Član Predsjedništva Skijaškog saveza BiH Boris Flekić zahvalio je Olimpijskom centru “Jahorina” koji je njihov partner u organizaciji domaćih ili međunarodnih takmičenja, te dodao da su sa tehničkim organizatorom Smučarskim klubom “Jahorina” ispunili uslove za organizaciju većih takmičenja.

“Nadamo se da će u narednom periodu Međunarodna skijaška organizacija naći prostora u svom kalendaru i uvrstiti Jahorinu na kalendar najvećih ski-takmičenja kao što je Evropa kup”, rekao je Flekić.

Predsjednik Smučarskog saveza Republike Srpske Damjan Škipina istakao je da su uložili veliki napor za organizaciju takmičenja koja predstoje, a da će kruna biti Međunarodna Fis trka “Balkan kup”.

Škipina je zahvalio Vladi Republike Srpske, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske, gradu Istočno Sarajevo, opštini Pale, Olimpijskom centru “Jahorina”, Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo, te firmi “Termag” koji su uzeli učešće i u kontinuitetu pomažu skijanje i sport na području Pala.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svim institucijama i pojedincima za pomoć u organizaciji Fis trka, te istakao da Jahorina predstavlja planinu na kojoj se dešavaju sportska takmičenja u alpskim i nordijskim discipinama, a da će to sigurno doprinijeti promociji Sarajevsko-romanisjke regije.

Takmičarima je Jugović je poželio mnogo uspjeha.

Dušan Gorišek, tehnički delegat međunarodne skijaške organizacije iz Slovenije, izrazio je zadovoljstvo razvojem i izgradnjom Jahorine i što ljudi imaju veliki entuzijazam za razvoj skijaškog sporta.

SRNA

Povezani članci

Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci

Nestvarno i nevjerovatno djeluje suv statistički podatak koji glasi: Rus Andrej Rubljov nikada nije izgubio od španskog tenisera na šljaci! A igrao je čak 13 puta, od čega je posljednji trijumf upisao protiv trećeplasiranog tenisera planete Karlosa Alkarasa, kog je razoružao poslije preokreta – 4:6, 6:3, 6:2 za plasman u polufinale Mastersa u Madridu. Rus […]

U prisustvu Vučića i Dodika ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona

U Surčinu je simboličnno ozvaničen početak izgradnje nacionalnog stadiona u prisustvu predsjednik Srbije i Republike Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Početak izgradnje ovog sportskog objekta simbolično je ozvaničen postavljanjem lopte sa potpisima legendarnih igrača, te Vučića i Dodika, u temelje stadiona, koji će biti jedan od tri najljepša u Evropi. Loptu su potpisali i […]