Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo BiH u tenisu

15 April 2024
1 min.
Nikola Golijanin osvojio Otvoreno prvenstvo BiH u tenisu

Nikola Golijanin, mladi teniser iz Istočnog Sarajeva osvojio je prvo mjesto na Otvorenom prvenstvu BiH u Banjaluci.

U konkurenciji dječaka do 12 godina iz cijele Bosne i Hercegovine Nikola, član Tennis teama “Winner”, je kroz cijeli turnir prikazao odliČnu igru i zasluŽeno došao do pobjedničkog postolja. Tako je nastavio sa odličnom rezultatima iz prethodnog perioda, gdje je, podsjećamo, osvojio treće mjesto na Zimskom Državnom prvenstu Bosne i Hercegovine, zatim proteklog vikenda u Mostaru prvo mjesto u uzrastu do 12 godina, te prvo mjesto u uzrastu do 14. godina.

Sa ovim rezultatom i bodovima koje ce dobiti, Nikola ce osigurati mjesto u Teniskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, sto je fantastičan uspjeh za mladog sportistu.

Njegov trener Saša Vuković je posebno ponosan na Nikolu, njegov trud, rad, zalaganje i rezultate, ali kaže kako nema predaha za Nikolu.

Već sljedeće sedmice učestvovaće na Evropskom turniru iz kalendara Tennis Europe u Ulcinju gdje će pokušati da ostvari što bolji rezultat i da na najljepši način nastavi da predstavlja sebe, svoj tim i grad iz kojeg dolazi.

Povezani članci

Đoković na čelu ATP liste bar do 10. juna

Najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković izbrojao je i rekordnu 424. sedmicu na čelu ATP rang liste, a prema najnovijim podacima tu će se zadržati najmanje do 10. juna. Na najnovijoj ATP listi Novak ima 9.990 bodova, drugi je Janik Siner sa 8.860, a treći Karlos Alkaras sa 7.345 bodova, objavljeno je na sajtu […]

Osmogodišnja Irina sa Pala niže uspjehe u karateu

Mlada, talentovana, osmogodišnja Irina Pantić sa Pala konstantno niže uspjehe u karateu, a za dvije godine kako trenira ima 45 medalja. Irina je član Karate kluba “Romanija” sa Pala i odličan učenik Osnovne škole “Pale”. Od osvojenih medalja ima 21 zlatnu, 16 srebrenih i osam brnzanih. “Karate sam počela da treniram u februaru 2022. godine […]