Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Njemačka: U saobraćajnoj nesreći povrijeđeno 7 studenata iz Srbije

30 Juli 2021
1 min.
Njemačka: U saobraćajnoj nesreći povrijeđeno 7 studenata iz Srbije

U udesu autobusa u NJemačkoj povrijeđeno je sedam studenata iz Srbije, niko od njih nije u životnoj opasnosti, ali su smješteni u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija, rečeno je u Ambasadi Srbije u Berlinu.


Studenti su putovali u Berlin, u okviru projekta “Kod Viking”, kada je autobus na auto-putu Drezden-Berlin izletio iz saobraćajne trake i prevrnuo se.

“Niko od povređenih nije u životnoj opasnosti i smešteni su u bolnicu radi daljih pregleda i eventualnih intervencija”, rekli su u Ambasadi Srbije za Tanjug.

Mediji su ranije javili da je povrijeđeno 19 putnika, a iz njemačke policije su naveli da je devetoro teže povrijeđenih helikopterom prevezeno u bolnice u Kotbusu i Berlinu.

Riječ je o malom putničkom autobusu koji je sletio s puta i prevrnuo se na stranu.

SRNA

Povezani članci

NATO se na istoku Evrope sprema za mogući sukob sa Rusijom

 Iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova ocijenjeno je da aktivnosti NATO saveza u istočnoj Evropi i crnomorskom regionu imaju za cilj pripremu za potencijalni sukob sa Rusijom. “Takve aktivnosti članica NATO-a su provokativne, pogoršavaju vojnu napetost duž naših granica i stvaraju dodatne prijetnje po bezbjednost Rusije”, rekli su iz ruskog spoljnih poslova za “Sputnjik”. Iz Ministarstva […]

Putin: Aerodromi sa kojih polete F-16 biće naša legitimna meta

Ukoliko američki lovci F-16 budu učestvovali u sukobu u Ukrajini, polijećući sa aerodroma u trećim zemljama, ti aerodromi će postati legitimna meta ruske vojske, upozorio je ruski predsjednik Vladimir Putin. Putin je tokom posjete Tverskoj oblasti podsjetio da borbeni avioni F-16 mogu da nose nuklearno oružje i naglasio da će Moskva i to “morati da […]