Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

Nova naredba o ponovnom brojanju glasačkih listića

28 Oktobar 2022
1 min.
Nova naredba o ponovnom brojanju glasačkih listića

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je danas na hitnoj telefonskoj sjednici naredbu o ponovnom brojanju glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje za dva biračka mjesta za Narodnu skupštinu Republike Srpske i za skupštine kantona u Federacije BiH /FBiH/.


Prema ovoj naredbi, ponovo će se brojati glasovi u sarajevskoj dvorani “Zetra” za Narodnu skupštinu Republike Srpske sa po jednog biračkog mjesta u Banjaluci i Nevesinju, te za skupštine kantona u FBiH sa po jednog biračkog mjesta u Cazinu i Konjicu, kao i sa 22 biračka mjesta u Živinicama.

Ova naredba donijeta je zbog toga što je nakon ponovnog brojanja na pojedinim biračkim mjestima došlo do pojave da kandidati imaju više glasova od političkog subjekta.

SRNA

Povezani članci

Putin se sastao sa Kusturicom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi srpskog režisera Emira Kusturicu, koji mu je zahvalio za ličnu istorijsku pravednost. Putin je istakao da se ocjene Kusturice o dešavanjima u Ukrajini poklapaju sa njegovim procjenama, a da su dešavanja u Srbiji i Ukrajini veoma slična. On je na sastanku sa Kusturicom u Kremlju rekao […]

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju […]