Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Novinar(i) Oslobođenja ne zna(ju) ćirilicu, službeno pismo u BiH

14 Januar 2022
1 min.
Novinar(i) Oslobođenja ne zna(ju) ćirilicu, službeno pismo u BiH

Nakon što je juče gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić reagovao na izjavu narodnog poslanika Jelene Trivić, bio je to povod novinaru Oslobođenja (bar jednom, jer tekst nije potpisan) za nevjerovatan tekst o Ćosićevom pisanju.

Naime, Ćosić je u tekstu koji je objavio na svojoj fejsbuk stranici koristio riječ katarza, a u interpretaciji Oslobođenja pojavljuje se riječ katarakta.

Tekst koji je gradonačelnik Istočnog Sarajeva objavio pisan je ćirilicom.

Očito nepoznavanje jednog od dva službena pisma u Bosni i Hercegovini, dovelo je do toga da je novinar koristio automatski prevod na neki od ostala dva jezika i latinicu.

Posebno je zanimljivo pa i smiješno da se u tekstu navodi da je Ćosić “preskočio nekoliko časova maternjeg jezika” i da mu autor ili autori teksta nude “besplatnu edukaciju”.

Objava Ljubiše Ćosića

FILTER

Povezani članci

Požar u vikendici u Palama (FOTO/VODEO)

U naselju Briježđa u Palama večeras je izbio požar u jednoj vikendici. Pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo su na terenu i rade na gašenju požara. Uskoro više informacija.

Dom zdravlja Trnovo: Za pregled obavezna elektronska knjizica

Iz Doma zdravlja Trnovo obavještavaju pacijente da je prilikom dolaska na pregled neophodno ponijeti elektronsku zdravstvenu knjižicu. Pacijenti koji još uvijek nemaju elektronsku knjižicu istu mogu preuzeti u filijali Fonda zdravstvenog osiguranja.