Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

03 April 2024
2 min.
Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas u Palama na obilježavanju Dana policije Srpske da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske osnova bezbjednosti i opstanka Srpske.

Ističući da policija Republike Srpske garantuje bezbjednost svim građanima, bez obzira na vjeru i naciju, Nešić je poručio da MUP Srpske neće dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti i opstanka Srpske.

“Ovaj dan je ponos Republike Srpske, svakog Srbina i svake Srpkinje”, rekao je Nešić.

On je dodao da je svima koji žive na ovim prostorima poznato šta se dešavalo u prethodnom periodu, kako je nastala Policija Republike Srpske i kakav značaj ima Istočno Sarajevo za nastanak i opstanak Srpske.

“Nadam se da ćemo i naredne godine dočekivati u miru, slozi, bratskoj ljubavi, u saradnji sa našim komšijama Bošnjacima”, rekao je Nešić, koji je zahvalio načelniku Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimiru Šehovcu na pozivu da prisustvuje današnjem obilježavanju Dana policije Srpske na Palama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je Dan policije Republike Srpske u Palama, Sokocu i Istočnom Sarajevu služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, te organizovanjem prijema za penzionisane pripadnike policije i porodice poginulih službenika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović u čestitki povodom 4. aprila – Dana policije Srpske izrazio je zahvalnosti pripadnicima MUP-a što svakodnevnim zalaganjem i predanošću svojoj profesiji brinu o sigurnosti svih građana.

“Svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitam Dan policije sa željom da i dalje savjesno, profesionalno i efikasno obavljate povjerene zadatke čineći tako život svakog građanina bezbjednijim, a Srpsku stabilnijom”, naveo je Jugović u čestitki.

Jugović je naglasio da i danas, u teškim i izazovnim vremenima, policija Republike Srpske pokazuje svoju predanost i odgovornost.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić podržava viziju “Jedan region- jedno tržište”

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da podržava viziju “jedan region – jedno tržište” i više od 15 godina zagovara ideju jedinstvene turističke ponude cijelog regiona, odnosno jedinstveni ski-pas za sve zemlje bivše Jugoslavije. “Ideja proizlazi iz dubokog uverenja da zajednička ski-karta može promovisati pomirenje, prosperitet, saradnju i razvoj regije. Naš glavni cilj […]

Pejić: Skupština Srpske da usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu

Veterani službe bezbjednosti Republike Srpske podržavaju inicijativu da Narodna skupština usvoji izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu iz kojeg je vidljiva istina o stradanju svih naroda, izjavio je Srni predsjednik Podružnice Vetarana službe bezbjednosti Istočno Sarajevo Radovan Pejić. “Veterani službe bezbjednosti zajedno sa svim građanima Republike Srpske biće na mitingu u četvrtak, 18. aprila. Narod koji […]