Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

03 April 2024
2 min.
Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas u Palama na obilježavanju Dana policije Srpske da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske osnova bezbjednosti i opstanka Srpske.

Ističući da policija Republike Srpske garantuje bezbjednost svim građanima, bez obzira na vjeru i naciju, Nešić je poručio da MUP Srpske neće dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti i opstanka Srpske.

“Ovaj dan je ponos Republike Srpske, svakog Srbina i svake Srpkinje”, rekao je Nešić.

On je dodao da je svima koji žive na ovim prostorima poznato šta se dešavalo u prethodnom periodu, kako je nastala Policija Republike Srpske i kakav značaj ima Istočno Sarajevo za nastanak i opstanak Srpske.

“Nadam se da ćemo i naredne godine dočekivati u miru, slozi, bratskoj ljubavi, u saradnji sa našim komšijama Bošnjacima”, rekao je Nešić, koji je zahvalio načelniku Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimiru Šehovcu na pozivu da prisustvuje današnjem obilježavanju Dana policije Srpske na Palama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je Dan policije Republike Srpske u Palama, Sokocu i Istočnom Sarajevu služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, te organizovanjem prijema za penzionisane pripadnike policije i porodice poginulih službenika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović u čestitki povodom 4. aprila – Dana policije Srpske izrazio je zahvalnosti pripadnicima MUP-a što svakodnevnim zalaganjem i predanošću svojoj profesiji brinu o sigurnosti svih građana.

“Svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitam Dan policije sa željom da i dalje savjesno, profesionalno i efikasno obavljate povjerene zadatke čineći tako život svakog građanina bezbjednijim, a Srpsku stabilnijom”, naveo je Jugović u čestitki.

Jugović je naglasio da i danas, u teškim i izazovnim vremenima, policija Republike Srpske pokazuje svoju predanost i odgovornost.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]