Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

03 April 2024
2 min.
Obilježavanje Dana policije Srpske: MUP osnova bezbjednosti i opstanka Srpske

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je danas u Palama na obilježavanju Dana policije Srpske da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske osnova bezbjednosti i opstanka Srpske.

Ističući da policija Republike Srpske garantuje bezbjednost svim građanima, bez obzira na vjeru i naciju, Nešić je poručio da MUP Srpske neće dozvoliti ugrožavanje bezbjednosti i opstanka Srpske.

“Ovaj dan je ponos Republike Srpske, svakog Srbina i svake Srpkinje”, rekao je Nešić.

On je dodao da je svima koji žive na ovim prostorima poznato šta se dešavalo u prethodnom periodu, kako je nastala Policija Republike Srpske i kakav značaj ima Istočno Sarajevo za nastanak i opstanak Srpske.

“Nadam se da ćemo i naredne godine dočekivati u miru, slozi, bratskoj ljubavi, u saradnji sa našim komšijama Bošnjacima”, rekao je Nešić, koji je zahvalio načelniku Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimiru Šehovcu na pozivu da prisustvuje današnjem obilježavanju Dana policije Srpske na Palama.

Policijska uprava Istočno Sarajevo obilježila je Dan policije Republike Srpske u Palama, Sokocu i Istočnom Sarajevu služenjem parastosa i polaganjem vijenaca, te organizovanjem prijema za penzionisane pripadnike policije i porodice poginulih službenika.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović u čestitki povodom 4. aprila – Dana policije Srpske izrazio je zahvalnosti pripadnicima MUP-a što svakodnevnim zalaganjem i predanošću svojoj profesiji brinu o sigurnosti svih građana.

“Svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske čestitam Dan policije sa željom da i dalje savjesno, profesionalno i efikasno obavljate povjerene zadatke čineći tako život svakog građanina bezbjednijim, a Srpsku stabilnijom”, naveo je Jugović u čestitki.

Jugović je naglasio da i danas, u teškim i izazovnim vremenima, policija Republike Srpske pokazuje svoju predanost i odgovornost.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRNA

Povezani članci

Vatrogasci spasili muškarca koji je pao sa litice u provaliju kod Han Pijeska

Pripadnici Vatrogasne jedinice Han Pijesak uspjeli su prethodne noći spasiti muškarca P.L. (57) koji je pao sa litice u selu Mrkov kod Han Pijeska, rekli su Srni u Vatrogasnoj jedinici. Starješina Vatrogasne jedinice Bogdan Jovanović naglasio je da je ovo lice, čuvajući ovce u blizini sela Mrkov, najvjerovatnije palo sa litice u provaliju duboku četiri-pet […]

Hram Sabora Svetog Arhangela Gvrila sčpomenik rađanja Srpske i biser Pala

Hram predstavlja spomenik rađanja Republike Srpske jer je na Palama rođena Srpska, ali i zavjetnu crkvu za sve one ljude koji su dali živote, dijelove tijela i koji su morali da napuste svoja vjekovna ognjišta i dođu u ovaj grad. Mladi dolaze u hram, traže duhovnu podršku, traže Boga i to je posebno važno. Završetak […]