Ravna planina banerRavna planina baner

Trejleri

Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu

08 Mart 2023
3 min.
Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu

 Dugometražni dokumentarac “Gru tu je” o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svjetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler, saopštili su autori / producenti filma.

Poslije snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua (1973-2019), koji je udario temelje repa u Srbiji.

Mnogi su se u tome usaglasili – muzičar koji je rodjen u Dimitrovgradu, a živio u Beogradu, bio je pionir rep i hip hop muzike i na prostorima cijele bivše Jugoslavije, iako se država u to vrijeme već raspala, navode autori filma Bojan Vinulović i Renè Miskolki.

Javnost će uskoro biti obavještena o konačnom formatu “Gru tu je”, za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala.

Publika će u filmu vidjeti i retke snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

“Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju”, istakao je tandem autora.

Oni vjeruju da će pojedini sagovornici za auditorijum biti iznenađenje i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i “tate” repa.

“Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju – “vredelo je čekati”. I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama – prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu”, zaključili su Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

Baš na Gruov rođendan, danas, 8. marta, javnost može pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što čeka gledaoce u dokumentarnom filmu “Gru tu je”.

Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, “sa njim”.

Podsletimo, reper Dalibor Andonov Gru, nažalost tragično je nastradao 9. septembra 2019. u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu.

Veoma je volio ekstremne sportove, čemu je posvetio pesmu i video spot “Adrenalin džanki”.

Tokom muzičke karijere, Gru je snimio četiri studijska albuma – “Da li imaš pravo” (Jugodisk, 1995), “Gru2” (Komuna, 1996), “Vetrenjače” (Centroscena, 1999) i “Beogard” (SitI ReKords, 2003). Imao je velike hitove kao “Biću tu”, “5ak”, “Srce”, “Dosta mi je svega”, a oprobao se i kao glumac u nezavisnom filmu “Dorćol – Menhetn” (2000), takodje sada pokojne autorke – književnice i dramaturškinje Isidore Bjelice.

Tanjug

Povezani članci

Izašao novi trejler za “Nemoguća misija: Odmazda” film (VIDEO)

Tom Kruz je neumoran. To je jedino što se može pomisliti nakon što je najavljen novi nastavak “Nemoguće misije” koji je podijeljen u dva dijela. “Nemoguća misija: Odmazada – prvi dio” stiže uz novu najavu nevjerovatnih vrataolomija koje izvodi glumac. U ovom nastavku Itan Hant (Tom Kruz) i njegov IMF tim kreću u najopasniju misiju […]

Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu

 Dugometražni dokumentarac “Gru tu je” o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svjetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler, saopštili su autori / producenti filma. Poslije snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, […]