Ravna planina banerRavna planina baner

Trejleri

Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu

08 Mart 2023
3 min.
Objavljen trejler za dokumentarac “Gru tu je” o slavnom pokojnom reperu

 Dugometražni dokumentarac “Gru tu je” o domaćoj legendi i pioniru repa u Srbiji, uskoro će, konačno, ugledati svjetlost dana, a danas na rođendan preminulog muzičara, objavljen je i zvaničan trejler, saopštili su autori / producenti filma.

Poslije snimanja više od 10 sati razgovora sa preko 40 sagovornika iz raznih sfera društva od muzike do sporta, spisak sagovornika je čak dodatno proširen i sigurno će mnogi biti iznenađeni brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua (1973-2019), koji je udario temelje repa u Srbiji.

Mnogi su se u tome usaglasili – muzičar koji je rodjen u Dimitrovgradu, a živio u Beogradu, bio je pionir rep i hip hop muzike i na prostorima cijele bivše Jugoslavije, iako se država u to vrijeme već raspala, navode autori filma Bojan Vinulović i Renè Miskolki.

Javnost će uskoro biti obavještena o konačnom formatu “Gru tu je”, za koji je dodatno vreme uloženo i u obradu arhivskog materijala.

Publika će u filmu vidjeti i retke snimke koji su svedočanstvo i o tome kako je beogradska scena išla u korak sa svetom i u najgorim vremenima rata i sankcija.

“Sve što ćete videti, obuhvatiće biografiju, ali i celu jednu eru muzike, priču o duhu Beograda, rađanju rep kulture i razgranavanju scene koja je u najtežim vremenima mogla da parira mnogima na svetskom nivou, po izrazu, zvuku i porukama koje se šalju”, istakao je tandem autora.

Oni vjeruju da će pojedini sagovornici za auditorijum biti iznenađenje i da će ovaj film zaokružiti Gru priču i zacementirati njegov status kao utemeljivača i “tate” repa.

“Zahvalni smo svim sagovornicima i učesnicima na strpljenju i verujemo da će svi imati istu poruku kada sve pogledaju – “vredelo je čekati”. I sami smo se iznenadili kada smo videli kakvi su se VHS snimci ipak pronašli na različitim stranama – prašina sa njih je obrisana, pronašli su svoj put do digitalizacije i to će biti završni deo ove slagalice o Gruu”, zaključili su Bojan Vinulović i Rennè Miskolci.

Baš na Gruov rođendan, danas, 8. marta, javnost može pogledati i trejler koji najavljuje samo delić onoga što čeka gledaoce u dokumentarnom filmu “Gru tu je”.

Sad već tradicionalno na današnji dan na Kopaoniku u podne se okupljaju skijaši, borderi za memorijalni spust u Daliborovo ime, da ga pozdrave sa njegove omiljene staze i da se spuste još jednom za njega, “sa njim”.

Podsletimo, reper Dalibor Andonov Gru, nažalost tragično je nastradao 9. septembra 2019. u Zemunu nakon što je prilikom vožnje kajta upao u vodu.

Veoma je volio ekstremne sportove, čemu je posvetio pesmu i video spot “Adrenalin džanki”.

Tokom muzičke karijere, Gru je snimio četiri studijska albuma – “Da li imaš pravo” (Jugodisk, 1995), “Gru2” (Komuna, 1996), “Vetrenjače” (Centroscena, 1999) i “Beogard” (SitI ReKords, 2003). Imao je velike hitove kao “Biću tu”, “5ak”, “Srce”, “Dosta mi je svega”, a oprobao se i kao glumac u nezavisnom filmu “Dorćol – Menhetn” (2000), takodje sada pokojne autorke – književnice i dramaturškinje Isidore Bjelice.

Tanjug

Povezani članci

Netfliks planira da podigne cijene

Platforma Netfliks planira da podigne cijenu svoje usluge bez reklama nakon što se okončao štrajk holivudskih glumaca, objavio je danas Volstrit džurnal. Prema pisanju lista, Netlfiks pregovara o podizanju cijena na nekoliko tržišta širom svijeta, ali će vjerovatno početi od SAD i Kanade, prenosi Rojters. Nije poznato za koliko će Netfliks podići cijene, kao ni […]

Izašao novi trejler za “Nemoguća misija: Odmazda” film (VIDEO)

Tom Kruz je neumoran. To je jedino što se može pomisliti nakon što je najavljen novi nastavak “Nemoguće misije” koji je podijeljen u dva dijela. “Nemoguća misija: Odmazada – prvi dio” stiže uz novu najavu nevjerovatnih vrataolomija koje izvodi glumac. U ovom nastavku Itan Hant (Tom Kruz) i njegov IMF tim kreću u najopasniju misiju […]