Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Opština Trnovo podržava zagovarački projekat Udruženja žena „Viktorija“ Pale

26 Oktobar 2021
1 min.
Opština Trnovo podržava zagovarački projekat Udruženja žena „Viktorija“ Pale

Načelnik opštine  Dragomir Gagović danas je primio predstavnice Udruženja žena „Viktorija“ iz Pala i podržao njihov zagovarački projekat da se uvede besplatan poziv prema Bolnici “Srbija”, s obzirom da ovaj projekat traži podršku udruženja svih lokalnih zajednica grada Istočno Sarajevo.

Predsjednica udruženja Mladenka Santrač kaže da je udruženje prepoznalo potrebu besplatnog poziva jer kategorije socijalno-ugrožena lica, penzioneri i borci nisu u mogućnosti da zakažu pregled i da izdvoje na mjesečnom nivou sredstva za isto.

Iz opštine Trnovo kažu da do sada imaju podršku Udruženja penzionera i Boračke organizacije Pale, Boračke organizacije Istočna Ilidža, a poslali su i pisma podrške prema udruženjima Istočno Novo Sarajevo i Sokolac.

U ovom projektu potrebno je pet pisama podrške, a njihovo udruženje će imati više od petnaest.

“U Opštine Trnovo trenutno imaju podršku od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije i Udruženja invalida, a u narednom periodu potvrdiće podršku još neka udruženja”, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

U petak podjela sjemenskih paketa u Sokocu

Predstavnici Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo u petak, 12. aprila, podijeliće u Sokocu sjemenske pakate za 119 poljoprivrednika sa područja ove opštine koji su ispunili uslove ranije objavljenog javnog poziva, izjavila je direktor Fonda Ivana Novaković. Novakovićeva je rekla da je riječ o sjemenskim paketima za proizvodnju na otvorenom, koji sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, […]

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine. Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u […]