Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Opština Trnovo podržava zagovarački projekat Udruženja žena „Viktorija“ Pale

26 Oktobar 2021
1 min.
Opština Trnovo podržava zagovarački projekat Udruženja žena „Viktorija“ Pale

Načelnik opštine  Dragomir Gagović danas je primio predstavnice Udruženja žena „Viktorija“ iz Pala i podržao njihov zagovarački projekat da se uvede besplatan poziv prema Bolnici “Srbija”, s obzirom da ovaj projekat traži podršku udruženja svih lokalnih zajednica grada Istočno Sarajevo.

Predsjednica udruženja Mladenka Santrač kaže da je udruženje prepoznalo potrebu besplatnog poziva jer kategorije socijalno-ugrožena lica, penzioneri i borci nisu u mogućnosti da zakažu pregled i da izdvoje na mjesečnom nivou sredstva za isto.

Iz opštine Trnovo kažu da do sada imaju podršku Udruženja penzionera i Boračke organizacije Pale, Boračke organizacije Istočna Ilidža, a poslali su i pisma podrške prema udruženjima Istočno Novo Sarajevo i Sokolac.

U ovom projektu potrebno je pet pisama podrške, a njihovo udruženje će imati više od petnaest.

“U Opštine Trnovo trenutno imaju podršku od Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Boračke organizacije i Udruženja invalida, a u narednom periodu potvrdiće podršku još neka udruženja”, navodi se u saopštenju.

Povezani članci

Regionalne muzičke zvijezde otvaraju ski sezonu na Jahorini

Skijaška sezona na Jahorini zvanično će biti otvorena sutra, a turisti će i ove godine imati priliku da uživaju u muzičkom spektaklu poznatih regionalnih muzičara, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Na otvaranju sezone, do nedjelje, 5. decembra, pjevaće Haris DŽinović, Saša Matić, Milica Todorović i Toni Cetinski. Na platou Poljice, u specijalno pripremljeno koncertnom […]

Srpske žrtve niko neće omalovažavati

Iako se pominjalo da bi memorijalni kompleks stradalim sarajevskim Srbima u 20. vijeku trebalo da bude sagrađen na dijelu Vraca koji pripada Srpskoj, od te ideje se odustalo, tako da će pet spomenika i muzej u znak sjećanja nići u Istočnom Novom Sarajevu. Kultura sjećanja Istočnog Sarajeva na Odbrambeno-otadžbinski rat, ali i na stradanja Srba […]