Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

23 Maj 2023
1 min.
Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

 Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da Ukrajina neće moći pobijediti u sukobu sa Rusijom, te ukazao na nespremnost NATO-a da rasporedi trupe na ukrajinskoj teritoriji.


“Ako pogledate kako stvari stoje u realnosti – brojke, situaciju uopšte i činjenicu da NATO nerado šalje svoje trupe u Ukrajinu – jasno ćete vidjeti da Ukrajinci neće moći da ostvare pobjedu na bojnom polju”, rekao je Orban, obraćajući se na javnoj debati na Katarskom ekonomskom forumu danas u Dohi.

NJegov komentar je uslijedio kao odgovor na pitanje da li misli da Ukrajina nema šanse za uspjeh.

Orbanov govor u Dohi koji je gotovo prerastao u intervju sa moderatorom foruma prenošen je uživo na stranici mađarske Vlade na “Fejsbuku”.

Na pitanje o sukobu u Ukrajini, mađarski premijer je ponovio da se Budimpešta od samog početka sukoba zalagala za mirno rješenje i da dosljedno poziva na hitan prekid vatre, prenosi TASS.

“Moramo razmišljati o tome kako da spasimo ljudske živote. To je moj stav”, poručio je Orban.

SRNA

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]