Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

23 Maj 2023
1 min.
Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

 Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da Ukrajina neće moći pobijediti u sukobu sa Rusijom, te ukazao na nespremnost NATO-a da rasporedi trupe na ukrajinskoj teritoriji.


“Ako pogledate kako stvari stoje u realnosti – brojke, situaciju uopšte i činjenicu da NATO nerado šalje svoje trupe u Ukrajinu – jasno ćete vidjeti da Ukrajinci neće moći da ostvare pobjedu na bojnom polju”, rekao je Orban, obraćajući se na javnoj debati na Katarskom ekonomskom forumu danas u Dohi.

NJegov komentar je uslijedio kao odgovor na pitanje da li misli da Ukrajina nema šanse za uspjeh.

Orbanov govor u Dohi koji je gotovo prerastao u intervju sa moderatorom foruma prenošen je uživo na stranici mađarske Vlade na “Fejsbuku”.

Na pitanje o sukobu u Ukrajini, mađarski premijer je ponovio da se Budimpešta od samog početka sukoba zalagala za mirno rješenje i da dosljedno poziva na hitan prekid vatre, prenosi TASS.

“Moramo razmišljati o tome kako da spasimo ljudske živote. To je moj stav”, poručio je Orban.

SRNA

Povezani članci

Tramp: Bajdenovo obraćanje jedva razumljivo i jako loše

Republikanski predsjednički kandidat, bivši predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je da je prvo obraćanje predsjednika DŽoa Bajdena naciji nakon što je odlučio da odustane od trke za novi mandat, bilo “jedva razumljivo” i “jako loše”. – Govor pokvarenog DŽoa Bajdena u Ovalnoj kancelariji bio je jedva razumljiv i jako loš – ocijenio je Tramp na […]

Bajden se obratio naciji: Prepuštam štafetu mlađim generacijama (VIDEO)

Predsjednik SAD DŽo Bajden obratio se naciji prvi put nakon što je odustao od trke za reizbor, podržao svoju potpredsjednicu Kamalu Haris i istakao da ”prepušta štafetu” mlađim generacijama jer smatra da je to najbolji način da ujedini američke građane. U govoru koji je označio kako je rekao početak završnog poglavlja pola vijeka u javnoj […]