Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

23 Maj 2023
1 min.
Orban: Ukrajina ne može biti pobjednik

 Mađarski premijer Viktor Orban ocijenio je da Ukrajina neće moći pobijediti u sukobu sa Rusijom, te ukazao na nespremnost NATO-a da rasporedi trupe na ukrajinskoj teritoriji.


“Ako pogledate kako stvari stoje u realnosti – brojke, situaciju uopšte i činjenicu da NATO nerado šalje svoje trupe u Ukrajinu – jasno ćete vidjeti da Ukrajinci neće moći da ostvare pobjedu na bojnom polju”, rekao je Orban, obraćajući se na javnoj debati na Katarskom ekonomskom forumu danas u Dohi.

NJegov komentar je uslijedio kao odgovor na pitanje da li misli da Ukrajina nema šanse za uspjeh.

Orbanov govor u Dohi koji je gotovo prerastao u intervju sa moderatorom foruma prenošen je uživo na stranici mađarske Vlade na “Fejsbuku”.

Na pitanje o sukobu u Ukrajini, mađarski premijer je ponovio da se Budimpešta od samog početka sukoba zalagala za mirno rješenje i da dosljedno poziva na hitan prekid vatre, prenosi TASS.

“Moramo razmišljati o tome kako da spasimo ljudske živote. To je moj stav”, poručio je Orban.

SRNA

Povezani članci

Orban: Zapadne zemlje žele vojno da pobijede Rusiju da bi se dokopale njenog bogatstva

Zapadne zemlje žele vojno da pobijede Rusiju u sukobu u Ukrajini da bi se dokopale njenog bogatstva, kao što su to pokušavale da urade devedesetih godina prošlog vijeka, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu televiziji Hir. – Zapadni lideri, koji su militaristički nastrojeni, žele da vojno poraze Rusiju. Njihov briljantan plan je apsolutno […]

Završni dan izbora za Evropski parlament, očekuje se pobjeda desnice i evroskeptika

Birači u 21 zemlji EU, uključujući Francusku i Njemačku, zaključuju četvorodnevne izbore za Evropski parlament, za koje se očekuje da će politiku koja će se voditi pomjeriti udesno i povećati broj evroskeptičnih nacionalista. Izbori će oblikovati kako se Evropska unija, sa 450 miliona građana, suočava sa izazovima, uključujući odnos sa Rusijom, povećano industrijsko rivalstvo Kine […]