Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Peskov: I Putin i Erdogan ozbiljni političari, koji ne pribjegavaju populizmu

23 Maj 2023
1 min.
Peskov: I Putin i Erdogan ozbiljni političari, koji ne pribjegavaju populizmu

Šefu ruske države Vladimiru Putinu i njegovom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu zajedničko je to što su obojica veoma ozbiljne ličnosti koje ne pribjegavaju populizmu i angažovani su na razvoju odnosa između dvije zemlje, smatra portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

– Putin i Erdogan su veoma ozbiljne političke ličnosti, sa velikim političkim iskustvom, koje izbjegavaju da koriste populističke tehnike – rekao je Peskov, dodajući da su oni “političari i državnici koji osjećaju odgovornost za svoje riječi”.

On je dodao da se dva lidera bave konkretnim, suštinskim pitanjima koja se tiču obostrano korisnih bilateralnih odnosa Moskve i Ankare, što je važno za narode obje zemlje”.

Erdogan je ranije rekao da je produženje ugovora o žitu za dva mjeseca postalo moguće zahvaljujući “posebnim odnosima” Turske sa predsjednikom Rusije.

Sporazum o žitu produžen je za dva mjeseca od 18. maja.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško rekao je za TASS da će naredna dva mjeseca biti prilika za Zapad da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o žitu.

U vezi sa produženjem sporazuma, Moskva je izrazila nadu da će ruski uslovi biti ispoštovani. U suprotnom, ugovori se ne mogu ponovo produžiti, navodi TASS.

SRNA

Povezani članci

Američki dron kojim je upravljala vještačka inteligencija ubio operatera tokom simulacije

U simuliranom testu koji je organizovala američka vojska, dron vazduhoplovnih snaga SAD pod kontrolom vještačke inteligencije ubio je operatera kako bi ga spriječio da se mješa u napore da postigne misiju, rekao je zvaničnik prošlog mjeseca. Vještačka inteligencija (AI) koristila je “veoma neočekivane strategije da postigne svoj cilj” u simuliranom testu, izjavio je pukovnik Taker […]

Orban: Nikada nećemo ratovati protiv Rusije

Mađarska pod trenutnom vladom nikada neće ratovati protiv Rusije, niti će dozvoliti da bude uvučena u ukrajinski sukob, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban. On je tokom gostovanja na radio-stanici “Kosut” komentarisao nedavnu izjavu gradonačelnika Budimpešte Gergeja Koračonja, koji je rekao da je “Mađarska već u ratu sa Rusijom”. “Ako neko govori takve stvari i […]