Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Peskov: I Putin i Erdogan ozbiljni političari, koji ne pribjegavaju populizmu

23 Maj 2023
1 min.
Peskov: I Putin i Erdogan ozbiljni političari, koji ne pribjegavaju populizmu

Šefu ruske države Vladimiru Putinu i njegovom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu zajedničko je to što su obojica veoma ozbiljne ličnosti koje ne pribjegavaju populizmu i angažovani su na razvoju odnosa između dvije zemlje, smatra portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

– Putin i Erdogan su veoma ozbiljne političke ličnosti, sa velikim političkim iskustvom, koje izbjegavaju da koriste populističke tehnike – rekao je Peskov, dodajući da su oni “političari i državnici koji osjećaju odgovornost za svoje riječi”.

On je dodao da se dva lidera bave konkretnim, suštinskim pitanjima koja se tiču obostrano korisnih bilateralnih odnosa Moskve i Ankare, što je važno za narode obje zemlje”.

Erdogan je ranije rekao da je produženje ugovora o žitu za dva mjeseca postalo moguće zahvaljujući “posebnim odnosima” Turske sa predsjednikom Rusije.

Sporazum o žitu produžen je za dva mjeseca od 18. maja.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško rekao je za TASS da će naredna dva mjeseca biti prilika za Zapad da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o žitu.

U vezi sa produženjem sporazuma, Moskva je izrazila nadu da će ruski uslovi biti ispoštovani. U suprotnom, ugovori se ne mogu ponovo produžiti, navodi TASS.

SRNA

Povezani članci

Putin otvoren za bezbjednosne sveobuhvatne razgovore sa Amerikom

Ruski predsjednik Vladimir Putin otvoren je za bezbjednosne razgovore sa SAD, ali oni moraju da budu “sveobuhvatni” i uključuju temu Ukrajine, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je rekao da je takav dijalog potreban zbog nagomilanih problema u vezi sa bezbjednosti na globalnom nivou. “Ruski predsjednik je rekao da smo spremni i zainteresovani za […]

Putin: Nastavljamo razvoj nuklearnog naoružanja

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija svoj nuklearni arsenal kao sredstvo odvraćanja i da će vojsku koja se bori u Ukrajini opremiti najnovijim oružjem i dronovima. Putin je govorio u Kremlju na ceremoniji kojoj su prisustvovali diplomci vojnih, policijskih i obavještajnih akademija. “Planiramo da dalje razvijamo nuklearnu trijadu kao […]