Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Petronijević: Uslovi u kojima se Karadžić nalazi u britanskom zatvoru katastrofalni

06 April 2024
1 min.
Petronijević: Uslovi u kojima se Karadžić nalazi u britanskom zatvoru katastrofalni

Situacija u vezi prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića, koji se nalazi u britanskom zatvoru, je jako teška, rekao je za RTRS koordinator njegovog Pravnog tima za odbranu, Goran Petronijević.

“Uslovi u kojima se Karadžić nalazi, nisu u skladu sa međunarodnim standardima”,  navodi Petronijević.

On dodaje, da kada je riječ o liječenju Karadžića, da njemu nije davana terapija nekoliko dana.

“Nemogućnost njegovog liječenja, jeste njegovo ubistvo. Takođe, uslovi u zatvoru su katastrofalni. U zatvoru u Britaniji, Karadžić je pod teškom diskriminacijom, čak mu se na neki način uskraćuje i hrana”,- dodaje Petronijević.

Sonja Karadžić-Јovičević, kćerka prvog Karadžića koji se nalazi u britanskom zatvoru, juče se javno oglasila o stanju svoga oca i iznijela podatak da on trpi užasne bolove, jer mu u zatvoru nisu dali neophodne lijekove niti ima ljekarsku pomoć, te istakla da to smatra pokušajem ubistva.

Povezani članci

Dodik: Srpska i Srbija danas imaju najveći broj prijatelja u svijetu

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srbija i Republika Srpska danas imaju najveći mogući broj prijatelja u svijetu, ali da je hendikep što imaju i neprijatelje oličene u NJemačkoj, koja na svaki način pokazuje neprijateljski pristup srpskim nacionalnim politikama. “Kada se prije sedam, osam godina održavala sjednica Savjeta bezbjednosti UN sve je bilo […]

Dodik: Pet milijardi ljudi u svijetu neće stati iza rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je bilo vrlo važno da se na sjednici Savjeta bezbjednosti UN čulo da nije bilo stava Predsjedništva BiH o rezoluciji o Srebrenici koja je inicirana u Generalnoj skupštini UN i da je sve što se radi po tom pitanju na privatnoj osnovi. “Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ulaže […]