Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Pitanje je dana kada poteći voda u Planinarskom domu na Romaniji (FOTO)

13 Oktobar 2021
2 min.
Pitanje je dana kada poteći voda u Planinarskom domu na Romaniji (FOTO)

Završeno je postavljanje rezervoara za vodosnabdijevanje Planinarskog doma “Crvene stijene” na Romaniji i pitanje je dana kada poteći voda u ovom objektu, rekli su Srni u sokolačkom Planinarskom društvu “Glasinac”.


Sredstva za realizaciju projekta u iznosu od po 17.000 KM obezbijedili UNDP i opština Sokolac koja je aplicirala na javni poziv “Via Dinarike”.

Radovi u okviru ovog projekta počeli su u junu, a izgrađen je vodovod do planinarskog doma, te sanitarni čvor sa tuš i toalet kabinama.

Izvođač radova bilo je preduzeće “DMM” iz Rogatice, ali zbog slabijeg pritiska u mreži na tom dijelu planine bilo je potrebno obezbijediti vertikalni rezervoar za vodu kapaciteta 10 metara kubnih, u čemu je planinarima pomoglo sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” izdvojivši više od 4.000 KM za taj rezervoar, kažu u ovom planinarskom društvu.

Dio radova na postavljanju rezervoara i izgradnji vodovoda do objekta izvela je grupa planinara volonterskim radnim akcijama uz podršku prijatelja Društva i preduzeća Javni prevoz “Ogrev” iz Sokoca.

“Dugujemo veliku zahvalnost našim članovima koji su mjesecima aktivno radili na obezbjeđenju boljih uslova za boravak u ovom objektu, kao i prijateljima društva i opštini Sokolac koja nas je podržala u ovom, ali i sličnim projektima”, poručuju iz ovog društva.

Član Planinarskog društva “Glasinac” Slobodan Komlenović rekao je Srni da je pitanje dana kada će voda poteći u Planinarskom domu na Romaniji, na šta su članovi društva ponosni jer su u ovaj objekat i prateće sadržaje ugradili svoje slobodno vrijeme i ljubav prema planini.

Prva faza izgradnje Planinarskog doma “Crvene stijene” završena je 2018. godine.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru druge faze projekta “Via Dinarika” koji je raspisao UNDP u BiH predstavlja podršku unapređenju turističke ponude duž staza “Via Dinarike” u BiH.

Povezani članci

Preuzimanje ski-karata od 15. do 19. novembra

Preuzimanje ski-karata za građane sa područja grada Istočno Sarajevo koji su učestvovali u konkursu “Budi dijete Jahorine” biće moguće od 15. do 19. novembra. Preuzimanje karata vršiće se od 9.00 do 16.00 časova na ski-kasi “Ogorjelica”, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. U saopštenju se navodi da ukoliko neko nije poslao fotografiju djeteta, koja je […]

Šešlija: Na liječenju trenutno 29 pacijenata

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu trenutno je 29 pacijenata oboljelih od virusa korona, od kojih je pet u kovid intenzivnoj njezi, izjavio je vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija. “Možemo reći da u posljednjih nekoliko dana imamo slabiji intenzitet prijema pacijenata, u odnosu na u raniji period kada je bilo do 50 […]