Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

15 April 2024
1 min.
Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je u budžetu Republike Srpske 45,6 miliona KM za socijalna davanja za mart, a danas će biti izvršene isplate.

Ovim isplatama obuhvaćeni su korisnici mjesečnog boračkog dodatka i invalidske zaštite, te korisnici tuđe njege i pomoći kojima se sredstva isplaćuju posredstvom jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Naknade će danas dobiti i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, dodaje se u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Škipina: Srpska može da postoji izvan BiH

Republika Srpska može da postoji izvan BiH, ocijenio je danas za Srni narodni poslanik SNSD-a Damjan Škipina. Škipina je istakao da je Srpska postojala izvan BiH i tako može i ubuduće, te da o tome svjedoči Dejtonski mirovni sporazum. On je naveo da su u preambuli Ustava BiH navedeni međunarodni dokumenti, koji Srbima, kao i […]

Počelo obilježavanje 82 godine od stradanja Srba u Starom Brodu

U Starom Brodu na Drini kod Višegrada počelo je obilježavanje 82 godine od stradanja više od 6.000 Srba Sarajevsko-romanijske regije koje su na monstruozne načine ubile ustaše Jure Francetića. Parastostu koji se služi pored spomen-obilježja prisustvuju predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, načelnici opština Višegrad, Sokolac, Novo Goražde, […]