Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

15 April 2024
1 min.
Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je u budžetu Republike Srpske 45,6 miliona KM za socijalna davanja za mart, a danas će biti izvršene isplate.

Ovim isplatama obuhvaćeni su korisnici mjesečnog boračkog dodatka i invalidske zaštite, te korisnici tuđe njege i pomoći kojima se sredstva isplaćuju posredstvom jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Naknade će danas dobiti i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, dodaje se u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

U Spskoj rođeno 18 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba, četiri djevojčice i 14 dječaka. Devet beba rođeno je u Banjaluci, četiri u Gradišci, po dvije u Bijeljini i Foči, a jedna u Nevesinju, potvrđeno je Srni u porodilištima. U Banjaluci su rođene dvije djevojčice i sedam dječaka, u Gradišci dva dječaka i dvije […]

Vjičić: Američka Ambasada ponovo izvrće činjenice

 Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić rekao je Ambasada SAD konstantno optužuje Republiku Srpsku i njenog predsjednika Milorada Dodika za opstrukciju evropskog puta BiH, a stvarni problemi su uvijek u Federaciji BiH, što je potvrdilo glasanje četiri kantona o reformskoj agendi. “Glasanje kantona je potvrdilo tu činjenicu, ali je na sceni najgrublja […]