Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

15 April 2024
1 min.
Počinje isplata socijalnih davanja, evo za koje kategorije

Ministarstvo finansija Republike Srpske obezbijedilo je u budžetu Republike Srpske 45,6 miliona KM za socijalna davanja za mart, a danas će biti izvršene isplate.

Ovim isplatama obuhvaćeni su korisnici mjesečnog boračkog dodatka i invalidske zaštite, te korisnici tuđe njege i pomoći kojima se sredstva isplaćuju posredstvom jedinica lokalne samouprave, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Naknade će danas dobiti i višečlane porodice koje su pravo naknade stekle na osnovu Zakona o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, dodaje se u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Raste broj oboljeljih od morbila u Srpskoj, među njima i tri bebe

Broj zaražen od morbila u Republici Srpkoj raste, pa je tako je do sada u Srpskoj prijavljeno 52 slučajeva oboljelih od malih boginja. “Najviše prijavljenih slučajeva je u i Bijeljini 28, Banjaluci 16, u Ugljeviku dva, dok je u Mrkonjiću Gradu i Prnjavoru, Laktašima, Ugljeviku, Kotor Varošu, Loparama , Istočno Sarajevo prijavljeni po jedan slučaj […]

Vladika Fotije: Tokom Strasne nedjelje biti posvećen molitvi

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije poručio je povodom početka Strasne nedjelje da vjernici treba što više da se uzdržavaju od jela i budu posvećeni molitvi kako bi bili dobri Hristovi saputnici na putu stradanja. “Bog ide na dobrovoljno stradanje što je dug svakoga ko ispovijeda da je Hristovim stradanjem postao ono što jeste. To je […]