Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Pogledajte koji su neradni dani u maju

24 April 2024
1 min.
Pogledajte koji su neradni dani u maju

Neradni dani u Republici Srpskoj su 1, 2, 3, 5, 6 i 9. maj, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Iz ministarstva dodaju da su ti neradni dani u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, povodom Međunarodnog praznika rada:

01.i 02.05.2024.godine (srijeda i četvrtak) i

09.05.2024.godine (četvrtak), kada se obilježava republički praznik, Dan pobjede nad fašizmom.

U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

Načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika Republike i u kom obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana.

U dane pravoslavnog Vaskrsa, koji je po Zakonu o praznicima Republike Srpske vjerski praznik, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće:

03.05. (pravoslavni Veliki petak),
05.05. (dan Vaskrsa) i
06.05.2024.godine (Vaskršnji ponedjeljak)

Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.

RTRS

Povezani članci

U Višegradu rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike

Višegrad za prvomjaske i vaskršnje praznike bilježi rekordnu posjetu turista i traži se krevet više, potvrdili su Srni iz Turističke organizacije Višegrad. Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Branislav Andrić rekao je da je Višegrad jedna od najpoželjnijih destinacija što potvrđuje popunjenost smještajnih kapaciteta. “Prvomajski i vaskršnji praznici ove godine su spojeni i tako su omogućili […]

U Srpskoj rođene 24 bebe

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 24 bebe, od kojih 12 djevojčica i 12 dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. U porodilištu u Banjaluci rođeno je 10 beba, Prijedoru četiri, Doboju tri, Zvorniku i Istočnom Sarajevu po dvije, a po jedna u Bijeljini, Trebinju i Gradišci. U Banjaluci su rođene četiri djevojčice […]