Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Posao u Bolnici “Srbija” po završetku srednje medicinske škole

11 April 2024
1 min.
Posao u Bolnici “Srbija” po završetku srednje medicinske škole

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i glavna sestra Borjana Petrović danas su na sastanku ponudili učenicima završnog razreda srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” da odmah po završetku škole zasnuju radni odnos u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u početku kao pripravnici, a potom i na neodređeno vrijeme.

Šešlija je istakao da će svi koji zasnuju radni odnos i za vrijeme pripravničkog staža dobijati platu, u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

“Na ovaj način želimo dodatno da motivišemo sve učenike koji po završetku srednje medicinske škole odluče da rade u Bolnici `Srbija`, kao i da istaknemo značaj svakog medicinskog tehničara/sestre u našem zdravstvenom sistemu”, naveo je Šešlija.

On je dodao da će i u budućnosti svi medicinski tehničari koji prvi radni odnos u struci zasnuju u Bolnici za vrijeme stručnog osposobljavanja biti plaćeni.

“Svi učenici koji planiraju da upišu Medicinski fakultet, kao budući doktori medicine moći će da dobiju posao i priliku za dalji napredak u karijeri u našoj bolnici”, naglasio je Šešlija.

SRNA

Povezani članci

Oldtajmerom sa Jahorine do Pariza

 Ekipa koju čine otac i sin Danko i Andrej Mijović i Marko Košarac krenuće danas oldtajmerom sa Jahorine na put dug 4.000 kilometara do Pariza, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. Ovo putovanje simbolično ukazuje na povezanost olimpijske Jahorine 1984. i Pariza 2024. godine. Izjave za novinare planirane su u 18.00 časova ispred olimpijskih krugova […]

Završeni radovi na uređenju školskog igrališta

 U Trnovu su završeni radovi na uređenju školskog igrališta, a ukupna vrijednost projekta je 101.640 KM, saopšteno je iz Opštinske uprave. Opština Trnovo izdvojila je 80.080 KM, a Razvojni program UN /UNDP/ 21.560 KM. Realizacijom ovog projekta opština Trnovo dobila je moderno igralište sa tribinama, koje će pružiti sav komfor gledaocima prilikom praćenja sportskih i […]