Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Posao u Bolnici “Srbija” po završetku srednje medicinske škole

11 April 2024
1 min.
Posao u Bolnici “Srbija” po završetku srednje medicinske škole

Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija i glavna sestra Borjana Petrović danas su na sastanku ponudili učenicima završnog razreda srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” da odmah po završetku škole zasnuju radni odnos u ovoj zdravstvenoj ustanovi, u početku kao pripravnici, a potom i na neodređeno vrijeme.

Šešlija je istakao da će svi koji zasnuju radni odnos i za vrijeme pripravničkog staža dobijati platu, u skladu sa zakonom, saopšteno je iz Bolnice “Srbija”.

“Na ovaj način želimo dodatno da motivišemo sve učenike koji po završetku srednje medicinske škole odluče da rade u Bolnici `Srbija`, kao i da istaknemo značaj svakog medicinskog tehničara/sestre u našem zdravstvenom sistemu”, naveo je Šešlija.

On je dodao da će i u budućnosti svi medicinski tehničari koji prvi radni odnos u struci zasnuju u Bolnici za vrijeme stručnog osposobljavanja biti plaćeni.

“Svi učenici koji planiraju da upišu Medicinski fakultet, kao budući doktori medicine moći će da dobiju posao i priliku za dalji napredak u karijeri u našoj bolnici”, naglasio je Šešlija.

SRNA

Povezani članci

Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio krsnu slavu i promovisao osam doktora nauka

Univerzitet u Istočnom Sarajevu obilježio je danas krsnu slavu Svete Ćirila i Metodija i promovisao osam doktora nauka ove visokoobrazovne ustanove. Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić izjavio je da je danas promovisano osam doktora nauka koji su znanje sticali na ovom univerzitetu, što je važno istaći, te da su se pridružili grupi od […]

Medijski “udar” na OC “Jahorina”

Olimpijski centar „Jahorina“ je u prošloj godini poslovao sa dobitkom od 384.821 KM. Taj podatak stoji u Finansijskom izvještaju za 2023.godine i izvještaju nezavisnog revizora, a dostupan je i javnosti. Međutim, pojedini mediji u Republici Srpskoj na sve moguće načine pokušavaju da poslovanje OC prikažu suprotno od onoga što zaista jeste, a to je najveći […]