Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Potpisan ugovor o rekonstrukciji gradskog vodovoda u Trnovu

17 April 2024
1 min.
Potpisan ugovor o rekonstrukciji gradskog vodovoda u Trnovu

Danas je u kabinetu načelnika opštine Dragomira Gagovića potpisan ugovor između opštine Trnovo i KP „Vodovod i kanalizacija“a.d. Istočno Sarajevo o rekonstrukciji gradskog vodovoda u Trnovu, koji je i izvođač radova.

Potpisnik ugovora za KP „Vodovod i kanalizacija“ direktor Ljubiša Lalović kaže, da je ovo prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže koja snabdijeva stanovništvo Trnova.

Mijenjaće se cjevovod od izvorišta Ljuštre do hlorne stanice u Rajskom dolu u dužini od 935 m. Osnovni razlog je dotrajalost azbestno cementnih cijevi koje predstavljaju potencijalni rizik za zdravlje stanovništva, jer su to zabranjeni materijali u EU i WHO, a zamjenom će se spriječiti i gubici vode zbog dotrajalosti cjevovoda. Osim toga radiće se i hlorna stanica i biće potpuno automatizovana, zamijeniti stari sistem kapaljki koji je nepouzdan, a omogućiće konzumaciju pitke vode bez rizika za zdravlje stanovnika.

Rok za izvođenje radova je 90 dana, a vrijednost istih iznosi 361.462,53 KM.

Opština finansira projekat u cjelosti.

Povezani članci

Bjegunac iz predmeta ”Kode” uhapšen po potjernici Interpola

Policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su rano jutros Branislava Janjića, za kojim je raspisana crvena Interpol potjernica u predmetu ”Kode”. Janjić je uhapšeno u Istočnoj Ilidži i osumnjičen je kao član kriminalne grupe za koju se sumnja da bavila trgovinom droge, te da je blisko sarađivala i sa kriminalnom grupom Darka Еleza. Akcijom ”Kode” […]

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]