Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

14 Septembar 2023
1 min.
Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

Sedmo izdanje Festivala “Ćirilicom” završeno je premijerom pozorišne predstave “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, u režiji Tamare Kostrešević.

Predstava, koja prikazuje svakodnevicu mladog para, sa širim pogledom na današnje muško-ženske odnose, odigrana je sinoć na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

Riječ je adaptaciji knjige Tene Štivičević, rađenoj u partnerstvu Narodne biblioteke Budve sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i novosadskim Teatrom “Promena”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Predstava, u kojoj igraju mladi glumci Anđelka Pećinar i Aljoša Đidić, je o momentima od prvog susreta i upoznavanja, prožetih zanosom i poletom, do iscrpnih trenutaka borbe sa prazninom svakodnevnice kroz zajednički život, koji sa sobom nosi i razna mimoilaženja u pogledima na svijet, percepcijama i stremljenjima, prenosi Srna.

Predstavom “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, koja je peta ovogodišnja premijera u okviru dramskog programa, zaokružen je sedmi Festival “Ćirilicom”, koji su organizovali Narodna biblioteka Budve i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Sedmo izdanje donijelo je iskorak Festivala ka multimedijalnosti i raznovrsnosti umjetničkih formi i bogat, duži program koji je ove godine trajao tri sedmice tokom avgusta i septembra.

Povezani članci

Pale: Sutra na otvorenom prikazivanje filma “Varljivo leto ’68”

“Kinoteka Republike Srpske” i Savjet mladih Pale organizovaće sutra bioskop na otvorenom na Palama, a posjetioci će moći da gledaju domaći film “Varljivo leto `68” režisera Gorana Paskaljevića. Za sve posjetioce u Olimpijskom parku na Palama biće obezbijeđene stolice i “lejzi begovi” za potpuni ugođaj, saopšteno je iz Savjeta mladih Pale. Projekcija je planirana za […]

Zatvoren “Art simpozijum Jahorina”

Na Ekonomskom fakultetu na Palama sinoć je zatvorena 20. Međunarodna likovna kolonija “Art simpozijum Jahorina” na kojoj je predstavljeno više od 20 umjetničkih djela nastalih tokom osmodnevnog rada.Osnivač i umjetnički rukovodilac “Art simpozijuma Jahorina” Lazo Savić rekao je novinarima da je zadovoljan ovogodišnjim jubilarnim Sazivom i da je publika večeras mogla vidjeti prelijepu izložbu slika […]