Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

14 Septembar 2023
1 min.
Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

Sedmo izdanje Festivala “Ćirilicom” završeno je premijerom pozorišne predstave “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, u režiji Tamare Kostrešević.

Predstava, koja prikazuje svakodnevicu mladog para, sa širim pogledom na današnje muško-ženske odnose, odigrana je sinoć na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

Riječ je adaptaciji knjige Tene Štivičević, rađenoj u partnerstvu Narodne biblioteke Budve sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i novosadskim Teatrom “Promena”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Predstava, u kojoj igraju mladi glumci Anđelka Pećinar i Aljoša Đidić, je o momentima od prvog susreta i upoznavanja, prožetih zanosom i poletom, do iscrpnih trenutaka borbe sa prazninom svakodnevnice kroz zajednički život, koji sa sobom nosi i razna mimoilaženja u pogledima na svijet, percepcijama i stremljenjima, prenosi Srna.

Predstavom “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, koja je peta ovogodišnja premijera u okviru dramskog programa, zaokružen je sedmi Festival “Ćirilicom”, koji su organizovali Narodna biblioteka Budve i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Sedmo izdanje donijelo je iskorak Festivala ka multimedijalnosti i raznovrsnosti umjetničkih formi i bogat, duži program koji je ove godine trajao tri sedmice tokom avgusta i septembra.

Povezani članci

Međunarodni beogradski sajam knjiga od 21. do 29. oktobra

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji ove godine obilježava 66 godina postojanja, biće održan od 21. do 29. oktobra, najavili su organizatori. Prijave za ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja će se održati pod sloganom “Živele knjige” još su u toku, a do sada je svoje učešće najavilo oko 400 direktnih izvođača, među kojima su i izdavači […]

Druženje pjesnika Srbije i Srpske sa osnovcima- “Pjesnici u đačkom kolu”

Finalni dio projekta Vlade Republike Srbije “Pjesnici u đačkom kolu” realizovan je danas u amfiteatru “Beli Vuk” na Tvrdimićima druženjem djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Istočno Sarajevo. Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić zahvalio je Vladi Srbije koja je ovaj projekat […]