Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

14 Septembar 2023
1 min.
Predstava “Ne možeš pobjeći od nedjelje” za kraj festivala “Ćirilicom”

Sedmo izdanje Festivala “Ćirilicom” završeno je premijerom pozorišne predstave “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, u režiji Tamare Kostrešević.

Predstava, koja prikazuje svakodnevicu mladog para, sa širim pogledom na današnje muško-ženske odnose, odigrana je sinoć na sceni između crkava u Starom gradu u Budvi.

Riječ je adaptaciji knjige Tene Štivičević, rađenoj u partnerstvu Narodne biblioteke Budve sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada i novosadskim Teatrom “Promena”, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Predstava, u kojoj igraju mladi glumci Anđelka Pećinar i Aljoša Đidić, je o momentima od prvog susreta i upoznavanja, prožetih zanosom i poletom, do iscrpnih trenutaka borbe sa prazninom svakodnevnice kroz zajednički život, koji sa sobom nosi i razna mimoilaženja u pogledima na svijet, percepcijama i stremljenjima, prenosi Srna.

Predstavom “Ne možeš pobjeći od nedjelje”, koja je peta ovogodišnja premijera u okviru dramskog programa, zaokružen je sedmi Festival “Ćirilicom”, koji su organizovali Narodna biblioteka Budve i Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore, pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Budva.

Sedmo izdanje donijelo je iskorak Festivala ka multimedijalnosti i raznovrsnosti umjetničkih formi i bogat, duži program koji je ove godine trajao tri sedmice tokom avgusta i septembra.

Povezani članci

Održan Sabor izvornog pjevanja

U mjestu Tilava u opštini Istočno Novo Sarajevo danas je održan Sabor izvornog pjevanja na kojem je nastupilo 20 kulturno-umjetničkih društava i grupa izvornog pjevanja. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je Srni da je ovaj događaj prilika da se očuva i prenese tradicija srpskog naroda na mlađe generacije, a ujedno i završna […]

Manifestacija okupila izlagače iz Srpske, Srbije i Crne Gore

 Tradicionalna manifestacija “Zlatne ruke Podrinja” održana je danas 11. put u Andrićgradu gdje su na Vizantijskom trgu izloženi pčelinji proizvodi, ručno izrađeni nakit, igračke i pletene korpe, te 40 najboljih fotografija sa konkursa “Fotografijom kroz Srpsku 2023”. Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je rekao da se na ovaj način ne dopušta […]