Ravna planina banerRavna planina baner

Poznati

Prisila Prisli nakon smrti kćerke krenula u osvetu

15 Mart 2023
2 min.
Prisila Prisli nakon smrti kćerke krenula u osvetu

Liza Mari Prisli preminula je 12. januara u 55. godini nakon što je doživjela srčani udar u svom domu.

Prerano je napustila ovaj svijet baš kao i njen otac, kralj rok end rola Elvis Prisli, a iza sebe je ostavila brojnu imovinu koju je imala od sopstvene muzičke karijere, kao i od zarade pokojnog oca, koji ju je ostavio da upravlja njegovom ostavštinom i imovinom.

Međutim, iza kulisa su se pojavile nevolje između njene majke Prisile Prisli (77) i njene kćerke, glumice Rajli Keoh (33) koje se ne slažu oko toga ko treba ispuniti želje pokojne Lize Mari Prisli.

Suprotno tome kako je to moglo izgledati na premijeri biografskog filma ‘Elvis’ i drugim događanjima na crvenom tepihu, Liza Mare i njena majka Prisila godinama nisu bile u dobrim odnosima. Sve je počelo 2016. godine kada se Liza Marie razvela od svog supruga, gistariste Majkla Lokvuda.

Umjesto da stane na stranu svoje kćerke u borbi za starateljstvo nad njihovim blizankinjama Finli i Harper (14), Prisila je odlučila podržati Lokvuda. Očigledno je s bivšim zetom ostala bliska jer su zajedno išli na posljednji ispraćaj Lize Mari.

Liza Mari očito nije oprostila svojoj majci što je stala na suprotnu stranu kada su njena djeca u pitanju jer je 2016. maknula nju i bivšeg poslovnog menadžera Berija Sigela kao povjerenike svog imanja. Njen sin Benjamin je umro 2020. ostavljajući Rajli kao jedinu odgovornu osobu. Zbog toga je započeo sukob između Prisile i njene unuke.

Pretpostavlja se da Prisila nije bila upoznata s promjenom u oporuci sve do smrti Lize Mari jer nije poduzela nikakav pravni korak protiv nje do četiri dana nakon sahrane. Kada je sahrana završila, brzo je krenula u akciju i podnijela je žalbu kako bi dovela u pitanje ‘autentičnost i valjanost’ oporuke.

Istaknula je ona treba biti glavna odgovorna osoba koja će se baviti pojedinostima oko posljednjih želja svoje kćerke. Ovo se temeljilo na činjenici da joj Liza Mari nikada nije rekla za tu promjenu koju je napravila samo nekoliko mjeseci prije svoje smrti. Ona je takođe dovela u pitanje valjanost potpisa u oporuci.

Dok Prisila pokušava pobijediti vlastitu unuku i preuzeti imovinu svoje kćerke, prijatelji Lize Mari komentirali su cijelu situaciju. Jedna prijateljica tvrdi da je pokojna muzičarka željela da njena kćerka Rajli bude nova povjerenica.

“Očigledno je htjela da svo troje njene djece ima postotak od imovine”, ispričala je.

Avaz

Povezani članci

Gavrilo Princip je PREDAK našeg poznatog pjevača

Istorijsku ličnost kakva je Gavrilo Princip teško je dovesti u vezu sa ličnostima iz svijeta popularne muzike. Međutim, interesantan je podatak da je on predak vođe grupe “Partibrejkersi”, Zorana Kostića Caneta, koji je u jednom intervjuu otkrio detalje o ovoj porodičnoj vezi. – Ja sam potomak Gavrila Principa. Majka Gavrila Principa i moj pradeda su rođeni brat i […]

Tužan kraj glumca za kojim je ludio svijet – ovako je umro Patrik Svejzi

Jedan od najvoljenijih i najpopularnijih glumaca Patrik Svejzi, imao je 57 godina kada je preminuo od karcinoma u strašnim uslovima. “Prljavi ples” i “Duh” samo su neki od filmova koje je snimio slavni glumac Patrik Svejzi, glumac koji nas je napustio 2009. godine nakon teške borbe sa rakom pankreasa. O njemu je nedavno govorio glumac Kijanu […]